Sale!

Forensic Psychology 4th Edition Pozzulo Forth Bennell Test Bank

$80.00 $12.99

Forensic Psychology 4th Edition Pozzulo Forth Bennell Test Bank

  • ISBN-10:0133098281
  • ISBN-13:978-0133098280

 

Description

Forensic Psychology 4th Edition Pozzulo Forth Bennell Test Bank

  • ISBN-10:0133098281
  • ISBN-13:978-0133098280

 

 

 

Be the best nurse you can be:

Nursing test banks are legit and very helpful. This test bank on this page can be downloaded immediately after you checkout today.

Here is the definition of nursing

Its true that you will receive the entire legit test bank for this book and it can happen today regardless if its day or night. We have made the process automatic for you so that you don’t have to wait.

We encourage you to purchase from only a trustworthy provider:

Our site is one of the most confidential websites on the internet. We maintain no logs and guarantee it. Our website is also encrypted with an SSL on the entire website which will show on your browser with a lock symbol. This means not a single person can view any information.

, if you prefer a digital instead of a hardcover.

Have any comments or suggestions?

When you get your file today you will be able to open it on your device and start studying for your class right now.

Free Nursing Test Questions:

Chapter 13: Multiple Choice

 

1) Intimate partner violence consists of physical, sexual, emotional, and _____ abuse.

  1. public
  2. child
  3. financial
  4. neglectful
  5. none of the above

 

Answer: c

Diff: Easy

Type: MC

Page Reference: 354

 

2) _____________ violence is the term used to refer to any violence occurring between family members.

  1. Intimate partner
  2. Spousal
  3. Intrafamilial
  4. Domestic
  5. Extrafamilial

 

Answer: d

Diff: Easy

Type: MC

Page Reference: 354

 

3) Which scale is most commonly used to measure domestic assault?

  1. Conflict Resolution Scale
  2. Domestic Battery Scale
  3. Conflict Tactics Scale
  4. Peaceful Resolution Scale
  5. Myths and Realities Scale

 

Answer: c

Diff: Easy

Type: MC

Page Reference: 354

 

4) Which of the following scales was included in the revised version of the Conflict Tactics Scale, but not present in the original scale?

  1. Sexual coercion scale
  2. Physical assault scale
  3. Negotiation scale
  4. Psychological scale
  5. Injury scale

 

Answer: e

Diff: Moderate

Type: MC

Page Reference: 354-355

 

5) In a meta-analysis of studies using the Conflict Tactics Scale by Archer (2002), which of the following results was true with respect to sex differences in violence?

  1. Males and females within university samples committed equal amounts of violence
  2. Treatment is more effective for male versus female batterers
  3. Males are more likely to engage in minor physical aggression, whereas females are more likely to use severe aggression
  4. Women are more likely to under-report levels of interpersonal violence relative to men
  5. Men seeking treatment are much less likely to have engaged in severe physical violence relative to males mandated to treatment.

 

Answer: a

Diff: Hard

Type: MC

Page Reference: 355

 

6) Which of the following statements is true concerning domestic violence?

  1. Domestic violence is not a common problem.
  2. Only heterosexual women get battered.
  3. Alcohol and/or drugs cause people to act aggressively.
  4. The most dangerous time for a battered spouse is after separation.
  5. When a woman gets hit by her partner, she has provoked him in some way.

 

Answer: d

Diff: Moderate

Type: MC

Page Reference: 356

 

7) Which of the following statements is false concerning domestic violence?

  1. Domestic violence is a common problem.
  2. Only heterosexual women get battered.
  3. Alcohol and/or drugs do not cause people to act aggressively.
  4. The most dangerous time for a battered spouse is after separation.
  5. none of the above

 

Answer: b

Diff: Moderate

Type: MC

Page Reference: 356

 

8) According to the meta-analysis study of the Conflict Tactics Scale by Archer (2002):

  1. men engage in higher rates of severe physical violence than women
  2. in university student samples, males and females commit equal amounts of violence
  3. victimized males are more likely to underreport abuse than victimized females
  4. respondents report fewer violent acts than their partners
  5. all of the above

 

Answer: e

Diff: Moderate

Type: MC

Page Reference: 355

 

9) The Conflict Tactics Scale (CTS) has been criticized for:

  1. the way it is presented to respondents
  2. failing to provide a full range of violent acts
  3. not accounting for gender differences in the consequences of certain acts
  4. not assessing the motive for violence
  5. all of the above are criticism of the CTS

 

Answer: e

Diff: Easy

Type: MC

Page Reference: 355-356

 

10) The most recent Canadian survey on intimate partner violence conducted by Statistics Canada reported that:

  1. men experienced more acts of forced sexual assault than women
  2. women were more likely to have been pushed or shoved than men
  3. women were more likely to have been kicked, bit, or hit than men
  4. men were more likely to be threatened with a weapon than women
  5. men were more likely to have been hit with an object than women

 

Answer: b

Diff: Moderate

Type: MC

Page Reference: 358

 

11) Which of the following statements is true concerning reporting interpersonal violence across gay, lesbian, bisexual, and heterosexual couples as reported by Statistics Canada in 2009?

  1. Heterosexual couples are more likely to report intimate partner violence relative to homosexual couples
  2. Bisexual couples are the most likely to report violence relative to heterosexual and homosexual couples
  3. Gay or lesbian couples are least likely to report intimate partner violence relative to heterosexual couples
  4. Bisexual couples are four times less likely to report intimate partner violence relative to homosexual couples
  5. Women are less likely to report intimate partner violence than men independent of sexual orientation.

 

Answer: b

Diff: Hard

Type: MC

Page Reference: 358

 

12) In a recent study of intimate partner violence in the Canadian territories, researchers found:

  1. lower injury rates than in the provinces.
  2. nearly half of victims had reported incidents to the police.
  3. older residents were more likely victims of intimate partner violence.
  4. lower rates of violence overall due to high police presence.
  5. nearly half of the population reported experiencing intimate partner violence at some point in their life.

 

Answer: b

Diff: Moderate

Type: MC

Page Reference: 358-359

 

  • 13) Do not modify the shaded cells.
  • Click here for detailed authoring instructions and examples.
  • To add more ‘Choices’, select the last row and use the Word Menu option Table -> Insert -> Rows Below.
  • A score of 0 indicates an incorrect answer. A positive ‘Score’ indicates a correct answer.
  • To Shuffle the order of choices, place an ‘X’ or ‘x’ next to the desired selection.
  • To specify Bloom’s Taxonomy, place an ‘X’ or ‘x’ next to the desired selection.
  • Fields in Red are mandatory

 

14) ________________ is a set of cultural values and beliefs that support the dominance of women, and are thought to contribute to domestic violence.

  1. The male-emotional funnel system
  2. Observational learning
  3. Patriarchy
  4. Marxism
  5. none of the above

 

Answer: c

Diff: Moderate

Type: MC

Page Reference: 360

 

15) Which of the following is not a component of social learning theory?

  1. patriarchy
  2. observational learning
  3. instigators of aggression
  4. regulators of aggression
  5. origins of aggression

 

Answer: a

Diff: Easy

Type: MC

Page Reference: 360

 

16) Every time a man uses violence against his partner, he gets what he wants. This would be an example of a(n):

  1. external punishment
  2. observational punishment
  3. aversive instigator
  4. incentive instigator
  5. self-punishment

 

Answer: d

Diff: Moderate

Type: MC

Page Reference: 360

 

17) A person feeling remorse for engaging in violence is an example of what type of consequence in social learning theory?

  1. external punishment
  2. observational punishment
  3. aversive instigator
  4. incentive instigator
  5. self-punishment

 

Answer: e

Diff: Moderate

Type: MC

Page Reference: 360-361

 

18) A person getting arrested for domestic violence is an example of:

  1. external punishment
  2. observational punishment
  3. aversive instigator
  4. incentive instigator
  5. self-punishment

 

Answer: a

Diff: Easy

Type: MC

Page Reference: 360

 

19) The finding that male batterers are more likely to label many different emotional states as anger is called:

  1. the male-emotional funnel system
  2. observational learning
  3. patriarchy
  4. emotional congruence hypothesis
  5. none of the above

 

Answer: a

Diff: Moderate

Type: MC

Page Reference: 360

 

20) According to the nested ecological model, having witnessed an abusive relationship as a child would be part of the:

  1. ontogenic level
  2. exosystem
  3. macrosystem
  4. microsystem
  5. external level

 

Answer: a

Diff: Moderate

Type: MC

Page Reference: 361

 

21) According to the nested ecological model, having unstable employment would be part of the:

  1. ontogenic level
  2. exosystem
  3. macrosystem
  4. microsystem
  5. external level

 

Answer: b

Diff: Moderate

Type: MC

Page Reference: 361

 

22) Within Carla and Mark’s relationship, they tend to communicate poorly about issues affecting them and cope with conflict in maladaptive styles (i.e., Carla withdraws, Mark gets angry). According to the nested ecological model, what level do these problems belong to?

  1. ontogenic level
  2. exosystem
  3. macrosystem
  4. microsystem
  5. external level

 

Answer: d

Diff: Moderate

Type: MC

Page Reference: 361

 

23) Growing up, Magnus was exposed to violent role models and often witnessed his parents fighting. Now he is in a relationship, and displays some of the same behaviours. According to the nested ecological model, what level does his childhood history belong to?

  1. ontogenic level
  2. exosystem
  3. macrosystem
  4. microsystem
  5. external level

 

Answer: a

Diff: Moderate

Type: MC

Page Reference: 361

 

24) In the survey by Ewing and Aubrey (1987) examining domestic violence myths, which of the following statements were women more likely to agree with than men?

  1. The woman can rely on the police to protect her.
  2. Battering is an isolated event.
  3. The woman can prevent battering by seeking counselling.
  4. The battered woman could simply leave her battering husband.
  5. The female victim “bears at least some responsibility”.

 

Answer: d

Diff: Hard

Type: MC

Page Reference: 362-363

 

25) According to the Violence Against Women Survey (Johnson, 1996), the majority of women who left their abusive partners returned home at least once for all of the following reasons except:

  1. for the sake of the children.
  2. because the partner promised to change.
  3. a lack of money or no place to go.
  4. to give the relationship another chance.
  5. emotional dependency on the abuser.

 

Answer: e

Diff: Moderate

Type: MC

Page Reference: 364

 

26) Which of the following factors has not been identified as a reason for which battered women stay in abusive relationships or delay leaving their abusive partner?

  1. sadistic personality traits
  2. economic dependency
  3. concern for one’s pet
  4. threats made by abusive partner
  5. none of the above (i.e., all of the above have been identified as reasons why battered women stay in abusive relationships)

 

Answer: a

Diff: Easy

Type: MC

Page Reference: 364

 

27) In a study of variables associated with women’s decision to stay or leave after being physically assaulted by their partner, Kim and Gray (2008) reported that the decision to leave was dependent on all of the following except:

  1. Self-esteem
  2. Level of fear
  3. Locus of control
  4. Availability of social support
  5. Financial dependence

 

Answer: d

Diff: Hard

Type: MC

Page Reference: 364

 

28) Recent studies suggest that women may delay leaving a violent relationship due to:

  1. concern for their pets.
  2. wanting to prove they can handle it.
  3. embarrassment
  4. a sadistic personality.
  5. seeking repentance and closure.

 

Answer: a

Diff: Easy

Type: MC

Page Reference: 364, 366

 

29) Which type of male batterer is most likely to exhibit jealousy?

  1. the family-only batterer
  2. the dysphoric/borderline batterer
  3. the generally violent/antisocial batterer
  4. the psychopathic batterer
  5. the antisocial batterer

 

Answer: b

Diff: Moderate

Type: MC

Page Reference: 367

 

30) Which type of male batterer is least likely to report negative attitudes supportive of violence?

  1. the family-only batterer
  2. the dysphoric/borderline batterer
  3. the generally violent/antisocial batterer
  4. the psychopathic batterer
  5. the antisocial batterer

 

Answer: a

Diff: Moderate

Type: MC

Page Reference: 367

 

31) Three types of male batterers have been identified by the empirical literature. The _________ batterer engages in __________ levels of violence and has a history of __________.

  1. family-only/ severe/ substance abuse
  2. dysphoric-borderline/ minimal/ depression
  3. generally violent-antisocial/ severe/ substance abuse
  4. dysphoric-borderline/ minimal/ anger problems
  5. family-only/ moderate/ substance abuse

 

Answer: c

Diff: Moderate

Type: MC

Page Reference: 367

 

32) Harold is a generally violent, narcissistic man who often comes home drunk and acts violently towards his partner Sara. He is often dismissive of Sara and has been charged with assault twice in the past against co-workers. Harold would be classified as what type of male batterer?

  1. Family-only batterer
  2. Antisocial batterer
  3. Psychopathic batterer
  4. Borderline batterer
  5. Dysphoric batterer

 

Answer: b

Diff: Hard

Type: MC

Page Reference: 367

 

33) Grayson is very jealous of his partner Brad, and has a history of depression and self-esteem problems. He is frequently preoccupied with his own problems and feels Brad doesn’t pay enough attention to him. He often lashes out at Brad without cause to make himself feel better and more in control of his emotions. Grayson would be classified as what type of male batterer?

  1. Family-only batterer
  2. Antisocial batterer
  3. Psychopathic batterer
  4. Extrafamilial batterer
  5. Dysphoric/borderline batterer

 

Answer: e

Diff: Hard

Type: MC

Page Reference: 367

 

34) In the short term (i.e., six months or less), which of the following perpetrators of domestic assault is least likely to recidivate?

  1. an unemployed male who is arrested
  2. an employed male who is arrested
  3. a male who is given a separation order
  4. a male who is subjected to mediation by police
  5. There are no significant differences in recidivism rates of these men.

 

Answer: b

Diff: Moderate

Type: MC

Page Reference: 369

 

35) What is one consequence of mandatory arrest policies for domestic assault?

  1. a decrease in arrest rates for domestic assault
  2. no change in the number of men ordered by the court to attend treatment
  3. an increase in dual arrests
  4. a decrease in the number of females arrested for domestic assault
  5. none of the above

 

Answer: c

Diff: Moderate

Type: MC

Page Reference: 369

 

36) In a study of police responses to spousal violence by Sherman and Berk (1984), the lowest levels of recidivism were associated with what police response?

  1. Separation
  2. Arrest
  3. Mediation
  4. Probation
  5. Warning

 

Answer: b

Diff: Moderate

Type: MC

Page Reference: 369

 

37) What are the two most common forms of treatment for male batterers?

  1. feminist psychoeducational group therapy and cognitive-behavioural therapy
  2. cognitive-behavioural therapy and anger management
  3. feminist psychoeducational group therapy and couples therapy
  4. couples therapy and anger management
  5. cognitive-behavioural therapy and couples therapy

 

Answer: a

Diff: Easy

Type: MC

Page Reference: 370

 

38) Which of the following is not a criticism of the Duluth model for the treatment of domestic violence offenders?

  1. Focus is primarily on the violence of men against women.
  2. Violence is seen as being one-sided and not an interaction between people.
  3. Focus is on offering alternatives to violence like anger management.
  4. There is limited focus on changing the man’s attitudes about power and control in relationships.
  5. It is difficult to form a therapeutic bond with client.

 

Answer: c

Diff: Moderate

Type: MC

Page Reference: 370

 

39) The National Family Violence Prevention Programs developed by the Correctional Service of Canada include all of the following components except:

  1. Attitudes
  2. Relapse prevention
  3. Cognition and memory
  4. Management of emotions
  5. Skills building

 

Answer: c

Diff: Easy

Type: MC

Page Reference: 371-372

 

40) In a recent evaluation of the Moderate Intensity Family Violence Prevention Program, Conners, Mills, and Gray (2012) reported that __________________ appeared to be a key factor in reducing domestic and violent recidivism and results in better engagement with treatment.

  1. motivation
  2. attitudes towards spousal violence
  3. social support
  4. financial stability
  5. intelligence

 

Answer: a

Diff: Hard

Type: MC

Page Reference: 372

 

41) Which type of treatment for male offenders was found to be most effective in the meta-analysis conducted by Babcock, Green, and Robie (2004)?

  1. Duluth model
  2. cognitive-behavioural
  3. couples therapy
  4. feminist group therapy
  5. none of the above

 

Answer: e

Diff: Moderate

Type: MC

Page Reference: 373

 

42) According to Bowen and Gilchrist (2006) which participant characteristics predicted program attrition?

  1. older age
  2. self-reported motivation
  3. having served a previous prison sentence
  4. having participated in previous treatment
  5. confidence in goal achievement

 

Answer: c

Diff: Moderate

Type: MC

Page Reference: 373

 

43) Which of the following is not a component of the Correctional Service of Canada’s Family Violence Prevention Programs?

  1. motivation
  2. education
  3. attitudes
  4. management
  5. attrition

 

Answer: e

Diff: Easy

Type: MC

Page Reference: 371-372

 

44) In evaluating the Family Violence Prevention Programs, Stewart, Gabora, Kropp, and Lee (2005) found that:

  1. the programs did not affect participants’ level of jealousy
  2. treatment completers had more negative attitudes about relationships
  3. treatment completers had lower levels of empathy
  4. participants felt that the programs were useless
  5. treatment completers were less likely to be arrested for spousal assault after six months

 

Answer: e

Diff: Moderate

Type: MC

Page Reference: 371-372

 

45) The crime that involves repeatedly following, communicating with, or watching another person is called:

  1. threatening with intent
  2. criminal harassment
  3. attempted assault
  4. obstruction of justice
  5. none of the above

 

Answer: b

Diff: Easy

Type: MC

Page Reference: 374

 

46) According to the General Social Survey (GSS), what percentage of women reported being stalked in the past 5 years in a way that made them fear for their safety?

  1. 6%
  2. 11%
  3. 16%
  4. 21%
  5. 26%

 

Answer: b

Diff: Moderate

Type: MC

Page Reference: 374

 

47) Which of the following statements is true concerning criminal harassment (i.e., stalking)?

  1. Men are more likely to be victims of harassment than women.
  2. Stalking is most likely to occur after a romantic relationship has ended.
  3. Most people are harassed by strangers.
  4. Women are more likely to underreport being victims of harassment than men.
  5. None of the above statements are true.

 

Answer: b

Diff: Easy

Type: MC

Page Reference: 374-375

 

48) What two variables are associated with the greatest risk that an offender will continue stalking behaviour once released from prison?

  1. history of stalking/ personality disorder
  2. history of substance abuse/ presence of threats
  3. absence of psychotic disorder/ former intimate relationship with victim
  4. personality disorder/ history of substance abuse
  5. history of substance abuse/ history of stalking behaviour

 

Answer: d

Diff: Moderate

Type: MC

Page Reference: 375

 

49) Victims of stalking are more likely to experience:

  1. depression
  2. intense stress
  3. sleep problems
  4. problems at work
  5. all of the above

 

Answer: e

Diff: Easy

Type: MC

Page Reference: 375

 

50) According to the McFarlane, Campbell, and Watson (2002) study on the homicide of intimate partners:

  1. stalking was equally common in all groups
  2. stalking was more common in the attempted femicide group only
  3. stalking was more common in the actual femicide group only
  4. stalking was more common in the control group
  5. stalking was more common in both the attempted and actual femicide groups

 

Answer: e

Diff: Moderate

Type: MC

Page Reference: 375

 

51) The most common type of stalker is the:

  1. ex-intimate stalker
  2. love-obsessional stalker
  3. delusional stalker
  4. grudge stalker
  5. psychopathic stalker

 

Answer: a

Diff: Easy

Type: MC

Page Reference: 376

 

52) A stalker who has never had an intimate relationship with the victim but does not suffer from psychosis would be classified as:

  1. ex-intimate stalker
  2. love-obsessional stalker
  3. delusional stalker
  4. grudge stalker
  5. psychopathic stalker

 

Answer: b

Diff: Moderate

Type: MC

Page Reference: 376

 

53) Which of the following is not a type of stalker as defined by Kropp, Hart, and Lyon (2002)?

  1. ex-intimate stalker
  2. love-obsessional stalker
  3. delusional stalker
  4. grudge stalker
  5. psychopathic stalker

 

Answer: e

Diff: Easy

Type: MC

Page Reference: 376

 

54) Marlon is an angry individual who feels that women always overlook “the good guy”. After being rejected by a girl at the bar who refused to go on home with him, he followed her home and continues to follow her around her home and work locations to teach her a lesson and show her what she is missing. What type of stalker would Marlon be classified as?

  1. ex-intimate stalker
  2. love-obsessional stalker
  3. delusional stalker
  4. grudge stalker
  5. psychopathic stalker

 

Answer: d

Diff: Moderate

Type: MC

Page Reference: 376

 

55) According to a survey of Canadian federal and provincial politicians, which of the following is the most common form of communication used by stalkers?

  1. telephone calls
  2. text messages
  3. emails
  4. letters sent by regular mail
  5. a and c are correct

 

Answer: e

Diff: Easy

Type: MC

Page Reference: 376

 

56) In a study of stalking amongst Canadian physicians (doctors), Abrams and Robinson (2011) reported that _________ have the highest prevalence of being stalked.

  1. Neurologists
  2. Psychiatrists
  3. Dentists
  4. Psychologists
  5. Obstetricians

 

Answer: b

Diff: Moderate

Type: MC

Page Reference: 376, 378

 

 

 

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Forensic Psychology 4th Edition Pozzulo Forth Bennell Test Bank”

Your email address will not be published. Required fields are marked *