Sale!

General Organic and Biological Chemistry 5th Edition Timberlake Test Bank

$80.00 $12.99

General Organic and Biological Chemistry 5th Edition Timberlake Test Bank

ISBN-13: 978-0133890808

ISBN-10: 0133890805

 

Description

General Organic and Biological Chemistry 5th Edition Timberlake Test Bank

ISBN-13: 978-0133890808

ISBN-10: 0133890805

 

 

 

Be the best nurse you can be:

Nursing test banks are legit and very helpful. This test bank on this page can be downloaded immediately after you checkout today.

Here is the definition of nursing

Its true that you will receive the entire legit test bank for this book and it can happen today regardless if its day or night. We have made the process automatic for you so that you don’t have to wait.

We encourage you to purchase from only a trustworthy provider:

Our site is one of the most confidential websites on the internet. We maintain no logs and guarantee it. Our website is also encrypted with an SSL on the entire website which will show on your browser with a lock symbol. This means not a single person can view any information.

Have any comments or suggestions?

When you get your file today you will be able to open it on your device and start studying for your class right now.

Remember, this is a digital download that is automatically given to you after you checkout today.

Free Nursing Test Questions:

 

General, Organic & Biological Chemistry, 5e (Timberlake)

Chapter 3   Energy and Matter

 

3.1   Multiple-Choice Questions

 

1) Helium is a(n)

  1. A) compound.
  2. B) heterogeneous mixture.
  3. C) element.
  4. D) homogeneous mixture.
  5. E) electron.

Answer:  C

Objective:  3.1

Global Outcomes:  GO2

 

2) Air is a(n)

  1. A) compound.
  2. B) heterogeneous mixture.
  3. C) element.
  4. D) homogeneous mixture.
  5. E) None of the above.

Answer:  D

Objective:  3.1

Global Outcomes:  GO7

 

3) Coins in a piggy bank is a(n)

  1. A) compound.
  2. B) heterogeneous mixture.
  3. C) element.
  4. D) homogeneous mixture.
  5. E) None of the above.

Answer:  B

Objective:  3.1

Global Outcomes:  GO2

 

4) Gold in a wedding ring is a(n)

  1. A) compound.
  2. B) heterogeneous mixture.
  3. C) element.
  4. D) homogeneous mixture.
  5. E) None of the above.

Answer:  C

Objective:  3.1

Global Outcomes:  GO2

 

5) The primary substances of which all other things are composed are

  1. A) molecules.
  2. B) compounds.
  3. C) elements.
  4. D) electrons.
  5. E) protons.

Answer:  C

Objective:  3.1

Global Outcomes:  GO2

 

6) Which of the following is a property of a solid?

  1. A) It takes the shape of the container.
  2. B) It fills the volume of the container.
  3. C) The particles move at a rapid rate.
  4. D) The interactions between its particles are very weak.
  5. E) The particles have fixed positions and are very close together.

Answer:  E

Objective:  3.2

Global Outcomes:  GO2

 

7) Which of the following is a physical property of both liquids and gases?

  1. A) has its own shape
  2. B) has a definite volume
  3. C) has strong interactions between its particles
  4. D) has randomly arranged particles
  5. E) has large spaces between molecules

Answer:  D

Objective:  3.2

Global Outcomes:  GO2

 

8) Which one of the following properties describes a liquid?

  1. A) has its own shape
  2. B) particles are close together and move randomly
  3. C) particles move very rapidly
  4. D) fills the entire volume of the container
  5. E) There is essentially no interaction between the particles.

Answer:  B

Objective:  3.2

Global Outcomes:  GO2

 

9) In a gas, the distance between the particles is

  1. A) very close relative to the size of the molecules.
  2. B) close relative to the size of the molecules.
  3. C) fixed relative to the size of the molecules.
  4. D) small relative to the size of the molecules.
  5. E) very large relative to the size of the molecules.

Answer:  E

Objective:  3.2

Global Outcomes:  GO2

10) Which of the following is an example of a physical change?

  1. A) grinding coffee beans
  2. B) baking a cake
  3. C) converting water to hydrogen and oxygen
  4. D) digesting a cheeseburger
  5. E) burning coal

Answer:  A

Objective:  3.2

Global Outcomes:  GO2

 

11) Which of the following would NOT be a physical change?

  1. A) freezing water to make ice cubes
  2. B) tearing a piece of aluminum foil
  3. C) boiling water for soup
  4. D) burning gasoline in a lawnmower
  5. E) melting gold to make jewelry

Answer:  D

Objective:  3.2

Global Outcomes:  GO2

 

12) Which of the following is a chemical change?

  1. A) cutting a rope
  2. B) bending a steel rod
  3. C) making a snowman
  4. D) burning sugar
  5. E) melting gold

Answer:  D

Objective:  3.2

Global Outcomes:  GO2

 

13) Which of the following is a physical change?

  1. A) baking a cake
  2. B) dry ice subliming
  3. C) fermenting grapes to produce wine
  4. D) digesting a meal
  5. E) a tomato ripening

Answer:  B

Objective:  3.2

Global Outcomes:  GO2

 

14) A temperature of 41 °F is the same as

  1. A) 5 °C.
  2. B) 310 °C.
  3. C) -9 °C.
  4. D) 16 °C.
  5. E) 42 °C.

Answer:  A

Objective:  3.3

Global Outcomes:  GO4

15) If the temperature is 20 °C, what is the corresponding temperature on the Fahrenheit scale?

  1. A) -22 °F
  2. B) 68 °F
  3. C) 43 °F
  4. D) 239 °F
  5. E) 94 °F

Answer:  B

Objective:  3.3

Global Outcomes:  GO4

 

16) If the temperature is – 55 °C, what is the corresponding temperature on the Kelvin scale?

  1. A) 225 K
  2. B) 218 K
  3. C) 55 K
  4. D) 273 K
  5. E) 328 K

Answer:  B

Objective:  3.3

Global Outcomes:  GO4

 

17) A patient has a temperature of 38.5 °C. What is the temperature in degrees Fahrenheit?

  1. A) 70.5 °F
  2. B) 311 °F
  3. C) 126.9 °F
  4. D) 101.3 °F
  5. E) 11.7 °F

Answer:  D

Objective:  3.3

Global Outcomes:  GO4

 

18) The temperature of liquid nitrogen is – 196 °C. What is the corresponding reading on the Kelvin scale?

  1. A) 77 K
  2. B) -127 K
  3. C) -91 K
  4. D) 48 K
  5. E) 146 K

Answer:  A

Objective:  3.3

Global Outcomes:  GO4

 

19) On a hot day, the thermometer read 95 °F. What is the temperature in degrees Celsius?

  1. A) 77 °C
  2. B) 113 °C
  3. C) 35 °C
  4. D) 63 °C
  5. E) 178 °C

Answer:  C

Objective:  3.3

Global Outcomes:  GO4

20) Absolute zero is

  1. A) the freezing point of water using the Celsius scale.
  2. B) the boiling point of liquid nitrogen.
  3. C) the temperature on the Kelvin scale corresponding to 32 °F.
  4. D) the coldest temperature possible.
  5. E) the freezing point of liquid nitrogen.

Answer:  D

Objective:  3.3

Global Outcomes:  GO7

 

21) 650. J is the same amount of energy as

  1. A) 155 cal.
  2. B) 2720 cal.
  3. C) 650 cal.
  4. D) 1550 cal.
  5. E) 2.72 cal.

Answer:  A

Objective:  3.4

Global Outcomes:  GO4

 

22) The energy associated with the motion of particles in a substance is called

  1. A) temperature.
  2. B) electrical energy.
  3. C) heat.
  4. D) chemical energy.
  5. E) potential energy.

Answer:  C

Objective:  3.4

Global Outcomes:  GO7

 

23) An example of kinetic energy is

  1. A) a coiled spring.
  2. B) running water.
  3. C) a tree.
  4. D) natural gas.
  5. E) chemical energy.

Answer:  B

Objective:  3.4

Global Outcomes:  GO7

 

24) Which of the following is an example of potential energy?

  1. A) chewing food
  2. B) water stored in a reservoir
  3. C) burning wood
  4. D) a fan blade turning
  5. E) riding an exercise bike

Answer:  B

Objective:  3.4

Global Outcomes:  GO2

25) The phrase “ability to do work” is a definition of

  1. A) specific heat.
  2. B) energy.
  3. C) calorie.
  4. D) heating.
  5. E) cooling.

Answer:  B

Objective:  3.4

Global Outcomes:  GO7

 

26) The energy stored in the chemical bonds of a carbohydrate molecule is

  1. A) specific heat.
  2. B) kinetic energy.
  3. C) potential energy.
  4. D) work.
  5. E) a calorie.

Answer:  C

Objective:  3.4

Global Outcomes:  GO2

 

27) The energy of motion is referred to as

  1. A) work.
  2. B) freezing.
  3. C) specific heat.
  4. D) potential energy.
  5. E) kinetic energy.

Answer:  E

Objective:  3.4

Global Outcomes:  GO2

 

28) In which of the following would the particles move most rapidly?

  1. A) ice at -20 °C
  2. B) water at 20 °C
  3. C) steam at 110 °C
  4. D) boiling water
  5. E) ice at 0 °C

Answer:  C

Objective:  3.4

Global Outcomes:  GO2

 

29) 3.25 kcal is the same amount of energy as

  1. A) 3.25 J.
  2. B) 0.777 J.
  3. C) 777 J.
  4. D) 13600 J.
  5. E) 13.6 J.

Answer:  D

Objective:  3.4

Global Outcomes:  GO4

30) Global warming is believed to result from all of the following except

  1. A) burning of fossil fuels.
  2. B) increasing levels of carbon dioxide in the atmosphere.
  3. C) deforestation.
  4. D) movement of the Earth closer to the Sun.
  5. E) carbon dioxide trapping the heat produced by the Sun.

Answer:  D

Objective:  3.4

Global Outcomes:  GO9

 

31) A 2.5 g sample of french fries is placed in a calorimeter with 500.0 g of water at an initial temperature of 21 °C. After combustion of the french fries, the water has a temperature of 48 °C. What is the caloric value (kcal/g) of the french fries?

  1. A) 14 kcal/g
  2. B) 11 kcal/g
  3. C) 0.14 kcal/g
  4. D) 4.2 kcal/g
  5. E) 5.4 kcal/g

Answer:  E

Objective:  3.5

Global Outcomes:  GO4

 

32) A potato contains 20 g of carbohydrate. If carbohydrate has a caloric value of 4 kcal/g, how many kcal are obtained from the carbohydrate in the potato?

  1. A) 5 kcal
  2. B) 20 kcal
  3. C) 40 kcal
  4. D) 60 kcal
  5. E) 80 kcal

Answer:  E

Objective:  3.5

Global Outcomes:  GO4

 

33) The dietary calorie (Cal) is equal to

  1. A) 1000 kilocalories.
  2. B) 1000 calories.
  3. C) 100 calories.
  4. D) 10 calories.
  5. E) 1 calorie.

Answer:  B

Objective:  3.5

Global Outcomes:  GO7

 

34) A cheeseburger from a fast food restaurant contains 19 g of fat, 20. g of carbohydrate, and 28 g of protein. How many kcal of energy does the cheeseburger contain? (The accepted caloric values for foods are 4.0 kcal/g for carbohydrate, 9.0 kcal/g for fat, and 4.0 kcal/g for protein.) Report the answer to 2 significant figures.

  1. A) 70. kcal
  2. B) 360 kcal
  3. C) 17 kcal
  4. D) 630 kcal
  5. E) 280 kcal

Answer:  B

Objective:  3.5

Global Outcomes:  GO4

 

35) A serving of fish contains 50.g of protein and 4.0 g of fat. If protein has a caloric value of 4.0 kcal/g and fat has 9.0 kcal/g, how many kcal are in the serving? Report the answer to 2 significant figures.

  1. A) 240 kcal
  2. B) 54.0 kcal
  3. C) 470 kcal
  4. D) 220 kcal
  5. E) 490 kcal

Answer:  A

Objective:  3.5

Global Outcomes:  GO4

 

36) A slice of pizza contains 29 g of carbohydrate, 13 g of protein and an unknown amount of fat. If the pizza contains 280 kcal, how many grams of fat are present? Report the answer to 2 significant figures.

  1. A) 10. g
  2. B) 12 g
  3. C) 25 g
  4. D) 55 g
  5. E) 250 g

Answer:  B

Objective:  3.5

Global Outcomes:  GO4

 

37) A diet has a total caloric intake of 1400 kcal. If the protein in the diet provides 35% of the kcal, the number of kcal of protein in the diet is

  1. A) 700 kcal.
  2. B) 490 kcal.
  3. C) 210 kcal.
  4. D) 460 kcal.
  5. E) 1200 kcal.

Answer:  B

Objective:  3.5

Global Outcomes:  GO4

 

38) One cup of kidney beans contains 15 g of protein, 1.0 g of fat, and 42 g of carbohydrate. How many kilocalories, to two significant figures, does this sample contain?

  1. A) 60 kcal
  2. B) 88 kcal
  3. C) 230 kcal
  4. D) 240 kcal
  5. E) 520 kcal

Answer:  D

Objective:  3.5

Global Outcomes:  GO4

 

39) The specific heat of a substance is the amount of heat needed to

  1. A) change 1 g of the substance from the solid to the liquid state.
  2. B) raise the temperature of 1 g of the substance by 1 °C.
  3. C) change 1 g of the substance from the liquid to the solid state.
  4. D) convert 1 g of a liquid to gas.
  5. E) convert 1 g of a solid to a gas.

Answer:  B

Objective:  3.6

Global Outcomes:  GO2

 

40) A kilocalorie of heat is required to raise the temperature of

  1. A) 1 g of water from 14 °C to 15 °C.
  2. B) 1 g of water by 10 °C.
  3. C) 10 g of water by 10 °C.
  4. D) 100 g of water by 10 °C.
  5. E) 100 g of water by 100 °C.

Answer:  D

Objective:  3.6

Global Outcomes:  GO2

 

41) How many calories are required to raise the temperature of a 35.0 g sample of iron from 25 °C to 35 °C? Iron has a specific heat of 0.108 cal/g °C.

  1. A) 38 cal
  2. B) 1.1 cal
  3. C) 3.8 cal
  4. D) 93 cal
  5. E) 130 cal

Answer:  A

Objective:  3.6

Global Outcomes:  GO4

 

 

42) How many calories are required to increase the temperature of 13 g of alcohol from 11 °C to 23 °C? The specific heat of alcohol is 0.588 cal/g °C.

  1. A) 83 cal
  2. B) 0.63 cal
  3. C) 92 cal
  4. D) 0.54 cal
  5. E) 170 cal

Answer:  C

Objective:  3.6

Global Outcomes:  GO4

43) How many calories are required to raise the temperature of a 150. g sample of gold from 25 °C to 175 °C? The specific heat of gold is 0.0308 cal/g °C.

  1. A) 4.62 cal
  2. B) 116 cal
  3. C) 22500 cal
  4. D) 693 cal
  5. E) 130 cal

Answer:  D

Objective:  3.6

Global Outcomes:  GO4

 

44) Raising the temperature of 10.0 g of water from 10.0 °C to 20.0 °C requires 100.0 cal of energy, while raising the temperature of 10.0 g of aluminum from 10.0 °C to 20.0 °C requires 22 cal. More calories are required to heat the water because

  1. A) water is a liquid and aluminum is a solid at 10.0 °C.
  2. B) ten grams of water occupies a larger volume than 10.0 g of aluminum.
  3. C) water has a greater potential energy than aluminum.
  4. D) water has a larger specific heat than aluminum.
  5. E) 10.0 °C is closer to the melting point of water than to the melting point of aluminum.

Answer:  D

Objective:  3.6

Global Outcomes:  GO2

 

45) The number of calories needed to raise the temperature of 32 g of water from 12 °C to 54 °C is

  1. A) 384 cal.
  2. B) 1.3 cal.
  3. C) 1300 cal.
  4. D) 1700 cal.
  5. E) 0.76 cal.

Answer:  C

Objective:  3.6

Global Outcomes:  GO4

 

 

46) The specific heat of copper is 0.0920 cal/g °C, and the specific heat of silver is 0.0562 cal/g °C. If 100 cal of heat is added to one g of each metal at 25 °C, what is the expected result?

  1. A) The copper will reach a higher temperature.
  2. B) The silver will reach a higher temperature.
  3. C) The two samples will reach the same temperature.
  4. D) The copper will reach a temperature lower than 25 °C.
  5. E) The silver will soften.

Answer:  B

Objective:  3.6

Global Outcomes:  GO2

47) A burn from steam at 100 °C is expected to be more severe than a burn from boiling water at 100 °C because

  1. A) the steam is hotter than the boiling water.
  2. B) there is more steam than water.
  3. C) the steam will give off a large amount of heat as it condenses.
  4. D) you are more likely to come into contact with the steam than with the boiling water.
  5. E) All of these answers are correct.

Answer:  C

Objective:  3.7

Global Outcomes:  GO2

 

48) The physical state(s) present when a substance is melting is (are)

  1. A) solid.
  2. B) liquid.
  3. C) gas.
  4. D) solid + liquid.
  5. E) liquid + gas.

Answer:  D

Objective:  3.7

Global Outcomes:  GO2

 

49) The formation of a gas resulting from the escape of high-energy particles from the surface of a liquid is known as

  1. A) evaporation.
  2. B) deposition.
  3. C) boiling.
  4. D) melting.
  5. E) sublimation.

Answer:  A

Objective:  3.7

Global Outcomes:  GO2

 

 

50) When a solid is converted directly to a gas, the change of state is called

  1. A) freezing.
  2. B) melting.
  3. C) boiling.
  4. D) condensation.
  5. E) sublimation.

Answer:  E

Objective:  3.7

Global Outcomes:  GO7

 

51) Which of the following does NOT involve a change of state?

  1. A) melting ice
  2. B) freezing water
  3. C) vaporization of alcohol
  4. D) sublimation of dry ice
  5. E) pouring water into a vacuum-insulated bottle

Answer:  E

Objective:  3.7

Global Outcomes:  GO2

52) A heating curve illustrates

  1. A) what a substance looks like as it is heated.
  2. B) what happens to the particles of a substance as it is heated.
  3. C) what happens to the heat applied as the temperature is increased.
  4. D) the changes in the temperature and physical state of a substance as it is heated.
  5. E) the chemical changes that occur as the substance is heated.

Answer:  D

Objective:  3.7

Global Outcomes:  GO9

 

53) Which of the following does NOT represent a step on the heating curve of water?

  1. A) The temperature of steam cannot exceed 100 °C.
  2. B) The temperature of ice remains at 0 °C as it melts.
  3. C) The temperature of liquid water increases linearly as it is heated.
  4. D) The temperature of liquid water remains at 100 °C as it boils.
  5. E) Both liquid water and ice are present at 0 °C.

Answer:  A

Objective:  3.7

Global Outcomes:  GO9

 

 

3.2   Short Answer Questions

 

1) The simplest type of pure substance is an ________.

Answer:  element

Objective:  3.1

Global Outcomes:  GO2

 

2) A mixture which has uniform properties is a ________ mixture.

Answer:  homogeneous

Objective:  3.1

Global Outcomes:  GO2

 

3) A color of a substance is an example of a ________ property.

Answer:  physical

Objective:  3.2

Global Outcomes:  GO2

 

4) A reaction of a substance with water is an example of a ________ property.

Answer:  chemical

Objective:  3.2

Global Outcomes:  GO2

 

5) The lowest temperature on the Kelvin scale is ________ kelvin.

Answer:  0 (zero)

Objective:  3.3

Global Outcomes:  GO2

 

6) The boiling point of water on the Celsius scale is ________ °C.

Answer:  100

Objective:  3.3

Global Outcomes:  GO2

7) The energy of motion is called ________ energy.

Answer:  kinetic

Objective:  3.3

Global Outcomes:  GO2

 

8) The nutritional calorie (Cal) is the same as ________ cal.

Answer:  1000

Objective:  3.5

Global Outcomes:  GO7

 

9) Will the caloric value of a 100. g hamburger be higher or lower than the caloric value of 100. g of sugar?

Answer:  higher (2.6)

Objective:  3.5

Global Outcomes:  GO2

 

 

10) Will the caloric value of a 100.g hamburger be higher or lower than the caloric value of 100. g of cooking oil?

Answer:  lower

Objective:  3.5

Global Outcomes:  GO2

 

11) The units of specific heat are ________.

Answer:   cal/g °C or J/g °C

Objective:  3.6

Global Outcomes:  GO2

 

12) The change of state from solid to gas is termed ________.

Answer:  sublimation

Objective:  3.7

Global Outcomes:  GO2

 

13) When a liquid boils, the process by which the molecules leave its surface is called ________.

Answer:  evaporation

Objective:  3.7

Global Outcomes:  GO2

 

Bromine ) has a freezing point of -7 °C, and a boiling point of 60 °C.

Indicate the state or change of state occurring at each temperature.

 

14) 30 °C

Answer:  liquid

Objective:  3.7

Global Outcomes:  GO3

 

15) 60 °C

Answer:  boiling or condensing

Objective:  3.7

Global Outcomes:  GO3

16) -7 °C

Answer:  melting or freezing

Objective:  3.7

Global Outcomes:  GO3

 

17) -15 °C

Answer:  solid

Objective:  3.7

Global Outcomes:  GO3

 

18) 70 °C

Answer:  gas

Objective:  3.7

Global Outcomes:  GO3

 

 

3.3   True/False Questions

 

1) Gold is an element.

Answer:  TRUE

Objective:  3.1

Global Outcomes:  GO2

 

2) Black coffee is a homogeneous mixture.

Answer:  TRUE

Objective:  3.1

Global Outcomes:  GO2

 

3) A solid has a constant shape and volume.

Answer:  TRUE

Objective:  3.2

Global Outcomes:  GO2

 

4) Molecules of a gas are very close together.

Answer:  FALSE

Objective:  3.2

Global Outcomes:  GO2

 

5) Water vapor is a gas.

Answer:  TRUE

Objective:  3.2

Global Outcomes:  GO2

 

6) Water freezes at 100 °C.

Answer:  FALSE

Objective:  3.3

Global Outcomes:  GO2

 

7) 32 °F is the same temperature as 100 °C.

Answer:  FALSE

Objective:  3.3

Global Outcomes:  GO2

8) The energy in chemical bonds is kinetic energy.

Answer:  FALSE

Objective:  3.4

Global Outcomes:  GO2

 

9) Carbohydrates and proteins have the same caloric value per gram.

Answer:  TRUE

Objective:  3.5

Global Outcomes:  GO2

 

10) The units of specific heat are cal g/°F.

Answer:  FALSE

Objective:  3.6

Global Outcomes:  GO2

 

11) Condensation occurs when a liquid is converted to a solid.

Answer:  FALSE

Objective:  3.7

Global Outcomes:  GO2

 

12) As heat is removed from a solid, its temperature decreases.

Answer:  TRUE

Objective:  3.7

Global Outcomes:  GO2

 

13) When a liquid is boiling, its temperature does not change.

Answer:  TRUE

Objective:  3.7

Global Outcomes:  GO2

 

14) Condensation occurs when a liquid is converted to a solid.

Answer:  FALSE

Objective:  3.7

Global Outcomes:  GO2

 

15) As a solid melts, its temperature does not change.

Answer:  TRUE

Objective:  3.7

Global Outcomes:  GO2

 

16) The temperature at which water melts and freezes is the same.

Answer:  TRUE

Objective:  3.7

Global Outcomes:  GO2

 

3.4   Matching Questions

 

Identify the physical state(s) corresponding to the regions on the cooling curve below.

 

  1. A) liquid and gas
  2. B) liquid and solid
  3. C) solid and gas
  4. D) gas
  5. E) solid
  6. F) liquid

 

1) A

Objective:  3.7

Global Outcomes:  GO3

 

2) B

Objective:  3.7

Global Outcomes:  GO3

 

3) C

Objective:  3.7

Global Outcomes:  GO3

 

4) D

Objective:  3.7

Global Outcomes:  GO3

 

5) E

Objective:  3.7

Global Outcomes:  GO3

 

Answers: 1) D 2) A 3) F 4) B 5) E

 

Match the state of matter with each of the following descriptions of a substance.

 

  1. A) liquid
  2. B) solid
  3. C) liquid + gas
  4. D) gas
  5. E) solid + liquid

 

6) Particles are held close together in a random pattern.

Objective:  3.2

Global Outcomes:  GO2

 

7) Great distances exist between the particles.

Objective:  3.2

Global Outcomes:  GO2

 

8) This substance is boiling.

Objective:  3.7

Global Outcomes:  GO2

 

9) This material has a definite volume, and a definite shape.

Objective:  3.2

Global Outcomes:  GO2

 

10) This substance is melting.

Objective:  3.7

Global Outcomes:  GO2

 

Answers: 6) A 7) D 8) C 9) B 10) E

 

Identify each of the following transformations as a chemical or physical change

 

  1. A) physical
  2. B) chemical

 

11) water evaporating

Objective:  3.2

Global Outcomes:  GO2

 

12) a button falling off of a shirt

Objective:  3.2

Global Outcomes:  GO2

 

13) silver tarnishing

Objective:  3.2

Global Outcomes:  GO2

 

14) cutting the grass

Objective:  3.2

Global Outcomes:  GO2

 

15) a nail rusting

Objective:  3.2

Global Outcomes:  GO2

 

16) baking a cake

Objective:  3.2

Global Outcomes:  GO2

 

17) placing photographs in a scrapbook

Objective:  3.2

Global Outcomes:  GO2

 

18) formation of green leaves on a plant

Objective:  3.2

Global Outcomes:  GO2

 

19) burning leaves

Objective:  3.2

Global Outcomes:  GO2

 

20) melting ice

Objective:  3.2

Global Outcomes:  GO2

 

Answers: 11) A 12) A 13) B 14) A 15) B 16) B 17) A 18) B 19) B 20) A

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “General Organic and Biological Chemistry 5th Edition Timberlake Test Bank”

Your email address will not be published. Required fields are marked *