Sale!

Introduction to General Organic and Biochemistry 11th Edition Brown Campbell Test Bank

$80.00 $12.99

Introduction to General Organic and Biochemistry 11th Edition Brown Campbell  Test Bank

ISBN-13: 978-1285869759

ISBN-10: 1285869753

Description

Introduction to General Organic and Biochemistry 11th Edition Brown Campbell  Test Bank

ISBN-13: 978-1285869759

ISBN-10: 1285869753

 

 

Be the best nurse you can be:

Nursing test banks are legit and very helpful. This test bank on this page can be downloaded immediately after you checkout today.

Here is the definition of nursing

Its true that you will receive the entire legit test bank for this book and it can happen today regardless if its day or night. We have made the process automatic for you so that you don’t have to wait.

We encourage you to purchase from only a trustworthy provider:

Our site is one of the most confidential websites on the internet. We maintain no logs and guarantee it. Our website is also encrypted with an SSL on the entire website which will show on your browser with a lock symbol. This means not a single person can view any information.

Have any comments or suggestions?

When you get your file today you will be able to open it on your device and start studying for your class right now.

Remember, this is a digital download that is automatically given to you after you checkout today.

Free Nursing Test Questions:

1. Which element accounts for the largest percentage of the earth’s crust?

  a. carbon b. nitrogen
  c. oxygen d. silicon

 

ANSWER:   c
POINTS:   1
TOPICS:   10.1 – WHAT IS ORGANIC CHEMISTRY?

 

2. Which of the following statements is false?

  a. Organic chemistry involves the study of compounds which contain carbon.
  b. Organic compounds cannot be synthesized in the laboratory.
  c. The most common elements found in organic compounds are carbon, hydrogen, nitrogen, and oxygen.
  d. Organic and inorganic compounds obey the same natural laws.

 

ANSWER:   b
POINTS:   1
TOPICS:   10.1 – WHAT IS ORGANIC CHEMISTRY?

 

3. Approximately how many new organic compounds are reported each year?

  a. 1000 b. 10,000
  c. 100,000 d. 1,000,000

 

ANSWER:   b
POINTS:   1
TOPICS:   10.1 – WHAT IS ORGANIC CHEMISTRY?

 

4. Chemicals in which of the following groups are not considered organic chemicals?

  a. enzymes b. minerals
  c. proteins d. vitamins

 

ANSWER:   b
POINTS:   1
TOPICS:   10.1 – WHAT IS ORGANIC CHEMISTRY?

 

5. Which of the following is generally true of most organic compounds?

  a. their bonding is covalent in nature
  b. their aqueous solutions conduct electricity
  c. both a and b
  d. neither a nor b

 

ANSWER:   a
POINTS:   1
TOPICS:   10.1 – WHAT IS ORGANIC CHEMISTRY?

 

6. Which of the following is generally true of organic compounds?

  a. they are typically high melting solids b. most are soluble in water
  c. both a and b d. neither a nor b

 

ANSWER:   d
POINTS:   1
TOPICS:   10.1 – WHAT IS ORGANIC CHEMISTRY?

 

7. Which of the following is true of organic compounds?

  a. most are gases, liquids, or low melting solids
  b. they represent only 5% of all known compounds
  c. both a and b
  d. neither a nor b

 

ANSWER:   a
POINTS:   1
TOPICS:   10.1 – WHAT IS ORGANIC CHEMISTRY?

 

8. Which of the following chemicals, when pure, will have different properties if it is synthesized in the laboratory than if it is obtained from a natural source?

  a. ethanol b. taxol
  c. vitamin C d. none of these

 

ANSWER:   d
POINTS:   1
TOPICS:   10.2 – WHERE DO WE OBTAIN ORGANIC COMPOUNDS?

 

9. A chemist has two pure samples of an organic compound, one of which she obtained from a natural source, and one of which she synthesized in the lab. Which of the following properties can she use to determine which is the synthetic sample?

  a. boiling point b. formula weight
  c. solubility d. none of these

 

ANSWER:   d
POINTS:   1
TOPICS:   10.2 – WHERE DO WE OBTAIN ORGANIC COMPOUNDS?

 

10. Which of the following statements about organic compounds is true?

  a. Only naturally occurring compounds are considered organic compounds.
  b. The number of naturally occurring compounds and the number of synthetic compounds are approximately equal.
  c. The number of naturally occurring compounds greatly exceeds the number of synthetic compounds.
  d. The number of naturally occurring compounds is much smaller than the number of synthetic compounds.

 

ANSWER:   d
POINTS:   1
TOPICS:   10.2 – WHERE DO WE OBTAIN ORGANIC COMPOUNDS?

 

11. Which of the following statements about taxol is false?

  a. About 1 gram can be obtained from a 100 year old tree.
  b. It is effective in treating certain ovarian and breast cancers.
  c. Taxol synthesized in the laboratory is identical to naturally obtained taxol.
  d. None, all of the above are true.

 

ANSWER:   d
POINTS:   1
TOPICS:   10.2 – WHERE DO WE OBTAIN ORGANIC COMPOUNDS?

 

12. Which of the following statements about taxol is false?

  a. Taxol is no longer obtained primarily from the bark of the Pacific yew.
  b. Taxol and paclitaxel are two different but related anticancer drugs.
  c. Taxol has been successfully synthesized by chemists.
  d. Taxol inhibits cell division by preventing the disassembly of microtubules.

 

ANSWER:   b
POINTS:   1
TOPICS:   10.2 – WHERE DO WE OBTAIN ORGANIC COMPOUNDS?

 

13. Which of the following geometries is never associated with a carbon atom in an organic compound?

  a. linear b. square planar
  c. tetrahedral d. trigonal planar

 

ANSWER:   b
POINTS:   1
TOPICS:   10.3 – HOW DO WE WRITE STRUCTURAL FORMULAS OF ORGANIC COMPOUNDS?

 

14. If the bond angles at a carbon atom are 109.5°, how many groups are distributed around the carbon atom?

  a. 1 b. 2
  c. 3 d. 4

 

ANSWER:   d
POINTS:   1
TOPICS:   10.3 – HOW DO WE WRITE STRUCTURAL FORMULAS OF ORGANIC COMPOUNDS?

 

15. If the bond angles at a carbon atom are 120°, how many groups are distributed around the carbon atom?

  a. 1 b. 2
  c. 3 d. 4

 

ANSWER:   c
POINTS:   1
TOPICS:   10.3 – HOW DO WE WRITE STRUCTURAL FORMULAS OF ORGANIC COMPOUNDS?

 

16. If the bond angle at a carbon atom is 180°, how many groups are distributed around the carbon atom?

  a. 1 b. 2
  c. 3 d. 4

 

ANSWER:   b
POINTS:   1
TOPICS:   10.3 – HOW DO WE WRITE STRUCTURAL FORMULAS OF ORGANIC COMPOUNDS?

 

17. In organic compounds, which of the following elements normally forms three covalent bonds?

  a. carbon b. hydrogen
  c. nitrogen d. oxygen

 

ANSWER:   c
POINTS:   1
TOPICS:   10.3 – HOW DO WE WRITE STRUCTURAL FORMULAS OF ORGANIC COMPOUNDS?

 

18. In organic compounds, which of the following elements normally forms two covalent bonds?

  a. carbon b. hydrogen
  c. nitrogen d. oxygen

 

ANSWER:   d
POINTS:   1
TOPICS:   10.3 – HOW DO WE WRITE STRUCTURAL FORMULAS OF ORGANIC COMPOUNDS?

 

19. The bond angles around the carbon atom in methane (CH4) are all:

  a. 180o b. 120o
  c. 109.5o d. 90o

 

ANSWER:   c
POINTS:   1
TOPICS:   10.3 – HOW DO WE WRITE STRUCTURAL FORMULAS OF ORGANIC COMPOUNDS?

 

20. The chemical formula of methylamine is CH3NH2. How many valence electrons are associated with a molecule of methylamine?

  a. 7 b. 8
  c. 12 d. 14

 

ANSWER:   d
POINTS:   1
TOPICS:   10.3 – HOW DO WE WRITE STRUCTURAL FORMULAS OF ORGANIC COMPOUNDS?

 

21. The chemical formula of methylamine is CH3NH2. How many unshared electron pairs are associated with a molecule of methylamine?

  a. 1 b. 2
  c. 8 d. 14

 

ANSWER:   a
POINTS:   1
TOPICS:   10.3 – HOW DO WE WRITE STRUCTURAL FORMULAS OF ORGANIC COMPOUNDS?

 

22. The chemical formula of methanol is CH3OH. How many unshared electron pairs are associated with a molecule of methanol?

  a. 1 b. 2
  c. 4 d. 6

 

ANSWER:   b
POINTS:   1
TOPICS:   10.3 – HOW DO WE WRITE STRUCTURAL FORMULAS OF ORGANIC COMPOUNDS?

 

23. The chemical formula of acetylene is C2H2. How many valence electrons are associated with a molecule of acetylene?

  a. 4 b. 5
  c. 8 d. 10

 

ANSWER:   d
POINTS:   1
TOPICS:   10.3 – HOW DO WE WRITE STRUCTURAL FORMULAS OF ORGANIC COMPOUNDS?

 

24. The chemical formula of hydrogen cyanide is HCN. How many valence electrons are associated with a molecule of hydrogen cyanide?

  a. 4 b. 6
  c. 10 d. 14

 

ANSWER:   c
POINTS:   1
TOPICS:   10.3 – HOW DO WE WRITE STRUCTURAL FORMULAS OF ORGANIC COMPOUNDS?

 

25. The chemical formula of hydrogen cyanide is HCN. How many unshared electrons are associated with a molecule of hydrogen cyanide?

  a. 2 b. 4
  c. 6 d. 10

 

ANSWER:   a
POINTS:   1
TOPICS:   10.3 – HOW DO WE WRITE STRUCTURAL FORMULAS OF ORGANIC COMPOUNDS?

 

26. Which of the following functional groups does not contain a carbonyl group?

  a. ester b. alcohol
  c. aldehyde d. ketone

 

ANSWER:   b
POINTS:   1
TOPICS:   10.4 – WHAT IS A FUNCTIONAL GROUP?

 

27. In which of the following classes of organic compounds is an oxygen atom bonded to a hydrogen atom?

  a. alcohols b. aldehydes
  c. amines d. all of these

 

ANSWER:   a
POINTS:   1
TOPICS:   10.4 – WHAT IS A FUNCTIONAL GROUP?

 

28. In which of the following classes of organic compounds is an oxygen atom bonded to a hydrogen atom?

  a. aldehydes b. carboxylic acids
  c. ketones d. all of these

 

ANSWER:   b
POINTS:   1
TOPICS:   10.4 – WHAT IS A FUNCTIONAL GROUP?

 

29. In which of the following classes of organic compounds must there be at least two oxygen atoms?

  a. alcohols b. aldehydes
  c. carboxylic acids d. ketones

 

ANSWER:   c
POINTS:   1
TOPICS:   10.4 – WHAT IS A FUNCTIONAL GROUP?

 

30. In which of the following classes of organic compounds must there be at least two oxygen atoms?

  a. carboxylic acids b. carboxylic esters
  c. both a and b d. neither a nor b

 

ANSWER:   c
POINTS:   1
TOPICS:   10.4 – WHAT IS A FUNCTIONAL GROUP?

 

31. In which of the following classes of organic compounds must there be at least two oxygen atoms?

  a. carboxylic esters b. ketones
  c. both a and b d. neither a nor b

 

ANSWER:   a
POINTS:   1
TOPICS:   10.4 – WHAT IS A FUNCTIONAL GROUP?

 

32. In which of the following classes of organic compounds must every compound contain more than one carbon atom?

  a. alcohols b. aldehydes
  c. carboxylic acids d. ketones

 

ANSWER:   d
POINTS:   1
TOPICS:   10.4 – WHAT IS A FUNCTIONAL GROUP?

 

33. Which of the following classes of compounds can be categorized as primary, secondary, or tertiary?

  a. alcohols b. aldehydes
  c. carboxylic acids d. ketones

 

ANSWER:   a
POINTS:   1
TOPICS:   10.4 – WHAT IS A FUNCTIONAL GROUP?

 

34. Which of the following classes of compounds can be categorized as primary, secondary or, tertiary?

  a. aldehydes b. amines
  c. carboxylic acids d. ketones

 

ANSWER:   b
POINTS:   1
TOPICS:   10.4 – WHAT IS A FUNCTIONAL GROUP?

 

35. What is the minimum number of hydrogen atoms present in a carboxylic acid?

  a. 1 b. 2
  c. 3 d. 4

 

ANSWER:   b
POINTS:   1
TOPICS:   10.4 – WHAT IS A FUNCTIONAL GROUP?

 

36. What is the minimum number of hydrogen atoms present in a carboxylic ester?

  a. 1 b. 2
  c. 4 d. 6

 

ANSWER:   c
POINTS:   1
TOPICS:   10.4 – WHAT IS A FUNCTIONAL GROUP?

 

37. The group is the functional group of which of the following types of compounds?

  a. carboxylic acids b. aldehydes
  c. carboxylic esters d. ketones

 

ANSWER:   c
POINTS:   1
TOPICS:   10.4 – WHAT IS A FUNCTIONAL GROUP?

 

38. Amino acids are molecules which contain both an amino group and a carboxyl group. Which atomic species must be present in all amino acids?

  a. C and H b. C, H, and N
  c. C, H, and O d. C, H, N, and O

 

ANSWER:   d
POINTS:   1
TOPICS:   10.4 – WHAT IS A FUNCTIONAL GROUP?

 

39. Which of the following statements is false?

  a. In a secondary amine, the nitrogen is bonded to two carbon atoms.
  b. In a tertiary alcohol, the carbon bearing the OH group is bonded to no hydrogen atoms.
  c. Aldehydes, ketones, and esters all contain a carbonyl group.
  d. The molecular formula for the smallest carboxylic acid is C2H4O2.

 

ANSWER:   d
POINTS:   1
TOPICS:   10.4 – WHAT IS A FUNCTIONAL GROUP?

 

40. Of the four alcohols with molecular formula C4H10O, how many are primary alcohols?

  a. 1 b. 2
  c. 3 d. 4

 

ANSWER:   b
POINTS:   1
TOPICS:   10.4 – WHAT IS A FUNCTIONAL GROUP?

 

41. How many amines have the molecular formula C3H9N?

  a. 1 b. 2
  c. 3 d. 4

 

ANSWER:   d
POINTS:   1
TOPICS:   10.4 – WHAT IS A FUNCTIONAL GROUP?

 

42. How many aldehydes have the molecular formula C4H8O?

  a. 1 b. 2
  c. 3 d. 4

 

ANSWER:   b
POINTS:   1
TOPICS:   10.4 – WHAT IS A FUNCTIONAL GROUP?

 

43. How many secondary amines have the molecular formula C4H11N?

  a. 1 b. 2
  c. 3 d. 4

 

ANSWER:   c
POINTS:   1
TOPICS:   10.4 – WHAT IS A FUNCTIONAL GROUP?

 

44. How many ketones have the molecular formula C5H10O?

  a. 1 b. 2
  c. 3 d. 4

 

ANSWER:   c
POINTS:   1
TOPICS:   10.4 – WHAT IS A FUNCTIONAL GROUP?

 

45. How many carboxylic acids have the molecular formula C4H8O2?

  a. 1 b. 2
  c. 3 d. 4

 

ANSWER:   b
POINTS:   1
TOPICS:   10.4 – WHAT IS A FUNCTIONAL GROUP?

 

46. How many carboxylic esters have the molecular formula C3H6O2?

  a. 1 b. 2
  c. 3 d. 4

 

ANSWER:   b
POINTS:   1
TOPICS:   10.4 – WHAT IS A FUNCTIONAL GROUP?

 

47. Which of the following is an example of a secondary alcohol?

  a. CH3OH b. CH3CH2OH
  c. CH3CH2CH2OH d. none of these

 

ANSWER:   d
POINTS:   1
TOPICS:   10.4 – WHAT IS A FUNCTIONAL GROUP?

 

48. Which of the following is an example of a secondary alcohol?

  a. CH3OH b.
  c. CH3CH2OH d. none of these

 

ANSWER:   b
POINTS:   1
TOPICS:   10.4 – WHAT IS A FUNCTIONAL GROUP?

 

49. Which of the following is an example of a tertiary alcohol?

  a. CH3OH b. CH3CH2OH
  c. CH3CH2CH2OH d. none of these

 

ANSWER:   d
POINTS:   1
TOPICS:   10.4 – WHAT IS A FUNCTIONAL GROUP?

 

50. Which of the following is an example of a primary amine?

  a. CH3NH2 b. CH3CH2NH2
  c. CH3CH2CH2NH2 d. all of these

 

ANSWER:   d
POINTS:   1
TOPICS:   10.4 – WHAT IS A FUNCTIONAL GROUP?

 

51. Which of the following is an example of a secondary amine?

  a. CH3NH2 b. CH3CH2NH2
  c. CH3CH2CH2NH2 d. none of these

 

ANSWER:   d
POINTS:   1
TOPICS:   10.4 – WHAT IS A FUNCTIONAL GROUP?

 

52. Which of the following is an example of a secondary amine?

  a. CH3NH2 b. CH3CH2NH2
  c. CH3CH2NHCH3 d. none of these

 

ANSWER:   c
POINTS:   1
TOPICS:   10.4 – WHAT IS A FUNCTIONAL GROUP?

 

53. Which of the following is an example of a tertiary amine?

  a. CH3NH2 b. CH3CH2NH2
  c. CH3CH2CH2NH2 d. none of these

 

ANSWER:   d
POINTS:   1
TOPICS:   10.4 – WHAT IS A FUNCTIONAL GROUP?

 

54. Which of the following is an example of a secondary amine?

  a. CH3CH2NH2 b. CH3CH2CH2NHCH3
  c. d. none of these

 

ANSWER:   b
POINTS:   1
TOPICS:   10.4 – WHAT IS A FUNCTIONAL GROUP?

 

55. Which of the following is an example of a secondary amine?

  a. CH3NH2 b.
  c. d. none of these

 

ANSWER:   c
POINTS:   1
TOPICS:   10.4 – WHAT IS A FUNCTIONAL GROUP?

 

56. Which of the following is an example of a tertiary amine?

  a. CH3NH2 b.
  c. d. none of these

 

ANSWER:   b
POINTS:   1
TOPICS:   10.4 – WHAT IS A FUNCTIONAL GROUP?

 

57. Which of the following is an example of a carboxylic ester?

  a. CH3COOH b. CH3CH2OH
  c. CH3CHO d.

 

ANSWER:   d
POINTS:   1
TOPICS:   10.4 – WHAT IS A FUNCTIONAL GROUP?

 

58. Which of the following is an example of a carboxylic acid?

  a. CH3CH2OH b.
  c. d.

 

ANSWER:   c
POINTS:   1
TOPICS:   10.4 – WHAT IS A FUNCTIONAL GROUP?

 

59. Which of the following is an example of a carboxylic acid?

  a. b.
  c. both a and b d. neither a nor b

 

ANSWER:   b
POINTS:   1
TOPICS:   10.4 – WHAT IS A FUNCTIONAL GROUP?

 

60. Which of the following is an example of a carboxylic acid?

  a. b.
  c. both a and b d. neither a nor b

 

ANSWER:   d
POINTS:   1
TOPICS:   10.4 – WHAT IS A FUNCTIONAL GROUP?

 

61. Which of the following is an example a carboxylic ester?

  a. CH3CH2OH b.
  c. d.

 

ANSWER:   d
POINTS:   1
TOPICS:   10.4 – WHAT IS A FUNCTIONAL GROUP?

 

62. Which of the following is an example a carboxylic ester?

  a. b.
  c. both a and b d. neither a nor b

 

ANSWER:   b
POINTS:   1
TOPICS:   10.4 – WHAT IS A FUNCTIONAL GROUP?

 

Examine the following structure. Atoms other than carbon and hydrogen are labeled with the symbol of the element.

 

63. What type of functional group is present in this compound?

  a. ketone b. aldehyde
  c. ester d. carboxylic acid

 

ANSWER:   b
POINTS:   1
TOPICS:   10.4 – WHAT IS A FUNCTIONAL GROUP?

 

64. What are the bond angles around the carbon atom bonded to the oxygen atom?

  a. 109.5° b. 120°
  c. 180° d. 90°

 

ANSWER:   b
POINTS:   1
TOPICS:   10.4 – WHAT IS A FUNCTIONAL GROUP?

 

65. What other functional group(s) contain(s) a structural feature in common with this molecule?

  a. alcohol
  b. aldehyde
  c. ester
  d. carboxylic acid
  e. all of the above
  f. all of the above except a

 

ANSWER:   f
POINTS:   1
TOPICS:   10.4 – WHAT IS A FUNCTIONAL GROUP?

 

Examine the following models. Atoms other than carbon and hydrogen are labeled with the symbol of the element.

A B C D

 

66. Which model represents a secondary amine?

  a. A
  b. B
  c. C
  d. D
  e. None of these is a secondary amine.

 

ANSWER:   d
POINTS:   1
TOPICS:   10.4 – WHAT IS A FUNCTIONAL GROUP?

 

67. Which model represents an ester?

  a. A
  b. B
  c. C
  d. D
  e. None of these is an ester

 

ANSWER:   c
POINTS:   1
TOPICS:   10.4 – WHAT IS A FUNCTIONAL GROUP?

 

68. Which model represents a secondary alcohol?

  a. A
  b. B
  c. C
  d. D
  e. None of these is a secondary alcohol.

 

ANSWER:   e
POINTS:   1
TOPICS:   10.4 – WHAT IS A FUNCTIONAL GROUP?

 

69. Which model represents a derivative of a carboxylic acid?

  a. A
  b. B
  c. C
  d. D
  e. None of these is a derivative of a carboxylic acid.

 

ANSWER:   c
POINTS:   1
TOPICS:   10.4 – WHAT IS A FUNCTIONAL GROUP?

 

70. Which of the models could be represented by the following condensed formula?

CH3COOCH3

  a. A
  b. B
  c. C
  d. D
  e. None of these is a derivative of a carboxylic acid.

 

ANSWER:   c
POINTS:   1
TOPICS:   10.4 – WHAT IS A FUNCTIONAL GROUP?

 

71. Which of the models is in the same functional group as the compound represented below? Atoms other than carbon and hydrogen are labeled with the symbol of the element.

 

  a. A
  b. B
  c. C
  d. D
  e. None of these is in the same functional group.

 

ANSWER:   e
POINTS:   1
TOPICS:   10.4 – WHAT IS A FUNCTIONAL GROUP?

 

 

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Introduction to General Organic and Biochemistry 11th Edition Brown Campbell Test Bank”

Your email address will not be published. Required fields are marked *