Sale!

Medical Terminology Simplified 4th Edition Gylys Masters Test Bank

$80.00 $12.99

Medical Terminology Simplified 4th Edition Gylys Masters Test Bank

ISBN-13: 978-0803620919

ISBN-10: 0803620918

 

 

Description

Medical Terminology Simplified 4th Edition Gylys Masters Test Bank

ISBN-13: 978-0803620919

ISBN-10: 0803620918

 

 

 

 

Be the best nurse you can be:

Nursing test banks are legit and very helpful. This test bank on this page can be downloaded immediately after you checkout today.

Here is the definition of nursing

Its true that you will receive the entire legit test bank for this book and it can happen today regardless if its day or night. We have made the process automatic for you so that you don’t have to wait.

We encourage you to purchase from only a trustworthy provider:

Our site is one of the most confidential websites on the internet. We maintain no logs and guarantee it. Our website is also encrypted with an SSL on the entire website which will show on your browser with a lock symbol. This means not a single person can view any information.

, if you prefer a digital instead of a hardcover.

Have any comments or suggestions?

When you get your file today you will be able to open it on your device and start studying for your class right now.

Free Nursing Test Questions:

Chapter 10- Musculoskeletal System

1. What is the the group of genetic diseases characterized by gradual atrophy and weakness of muscle tissue?
  A) muscular dystrophy
  B) talipes equinovarus
  C) sequestrum
  D) myasthenia gravis
  E) torticollis
  Ans: A

 

 

2. Which type of fracture results when the broken ends of a bone are forced into one another?
  A) compound
  B) greenstick
  C) impacted
  D) simple
  E) open
  Ans: C

 

 

3. Select the term that has an opposite meaning of osteosclerosis.
  A) osteogenesis
  B) osteorrhaphy
  C) osteomalacia
  D) osteoarthritis
  E) none of the above
  Ans: C

 

 

4. Which of the following words is in its plural form?
  A) bursae
  B) vertebra
  C) phalange
  D) pleura
  E) A and B only
  Ans: A

 

 

5. The term myotomy means incision of:
  A) the bone marrow
  B) the cartilage
  C) a tendon
  D) the spinal cord
  E) a muscle
  Ans: E

 

 

6. What is an abnormal lateral curvature of the spine called?
  A) lordosis
  B) sciatica
  C) necrosis
  D) scoliosis
  E) kyphosis
  Ans: D

 

 

7. Which muscle action indicates movement away from the midline of the body?
  A) pronation
  B) rotation
  C) supination
  D) adduction
  E) abduction
  Ans: E

 

 

8. A patient with lumbodynia has pain in the:
  A) knee
  B) ankle
  C) head
  D) lower back
  E) upper chest
  Ans: D

 

 

9. Eversion of the foot refers to:
  A) moving the sole of the foot inward
  B) moving the sole of the foot upward
  C) moving the foot outward
  D) both A and B
  E) both A and C
  Ans: C

 

 

10. Trauma to a joint that causes injury to the surrounding ligament is called:
  A) strain
  B) sprain
  C) torticollis
  D) tendinitis
  E) talipes
  Ans: B

 

 

11. A person with inflammation of a joint experiences:
  A) costalgia
  B) cephalalgia
  C) arthrodynia
  D) chondritis
  E) osteodynia
  Ans: C

 

 

12. A disease in children in which an inefficient mineralization of the bone-forming tissue causes deformities is:
  A) osteochondroma
  B) rickets
  C) myelomalacia
  D) meningocele
  E) chondritis
  Ans: B

 

 

13. Intercostal muscles are located between the:
  A) vertebrae and ribs
  B) fingers
  C) toes
  D) ribs
  E) vertebrae
  Ans: D

 

 

14. The atlas supports the skull and is the:
  A) first cervical vertebra
  B) first thoracic vertebra
  C) first lumbar vertebra
  D) sacrum
  E) coccyx
  Ans: A

 

 

15. Cervicofacial refers to the face and:
  A) head
  B) neck
  C) chest
  D) hand
  E) brain
  Ans: B

 

 

16. The medical term for suture of a bone is:
  A) osteomalacia
  B) osteorrhaphy
  C) osteogenesis
  D) osteoarthritis
  E) osteosclerosis
  Ans: B

 

 

17. Where is the Achilles tendon located?
  A) back
  B) upper arm
  C) foot
  D) knee
  E) chest
  Ans: C

 

 

18. The function of a tendon is to attach:
  A) bone to bone
  B) muscle to bone
  C) muscle to muscle
  D) cartilage to bone
  E) vertebra to vertebra
  Ans: B

 

 

19. What is the anatomical term that refers to the tail of the vertebral column?
  A) carpal
  B) calcaneum
  C) coccyx
  D) sacrum
  E) lamina
  Ans: C

 

 

20. Congenital deformity of the foot, also called clubfoot, is:
  A) torticollis
  B) sprain
  C) talipes
  D) strain
  E) dystrophy
  Ans: C

 

 

21. The second vertebra is identified as:
  A) T2
  B) L2
  C) S2
  D) C2
  E) V2
  Ans: D

 

 

22. An individual with quadriplegia has paralysis of:
  A) one upper extremity
  B) both upper extremities
  C) one lower extremity
  D) both lower extremities
  E) all extremities
  Ans: E

 

 

23. What is the disease characterized by excessive uric acid called?
  A) rheumatoid arthritis
  B) crepitation
  C) contracture
  D) gout
  E) acidosis
  Ans: D

 

 

24. The term spondylitis refers to an inflammation of the:
  A) synovial fluid
  B) ribs
  C) fingers
  D) cartilage
  E) vertebrae
  Ans: E

 

 

25. A directional word meaning near the point of attachment to the trunk is:
  A) lateral
  B) distal
  C) proximal
  D) superior
  E) inferior
  Ans: C

 

 

26. A physician who specializes in the use of x-rays for diagnosis and treatment of disease is a:
  A) radiography
  B) radiologist
  C) physiologist
  D) roentgenologist
  E) B and D
  Ans: E

 

 

27. What is an excessive amount of calcium in the blood called?
  A) calcicosis
  B) hypercalcemia
  C) calcitonin
  D) hypocalcemia
  E) calciuria
  Ans: B

 

 

28. Another name for osteitis deformans is:
  A) osteoporosis
  B) Paget disease
  C) polio
  D) Pott disease
  E) osteomyelitis
  Ans: B

 

 

29. Intervertebral disks are composed of:
  A) bone
  B) cartilage
  C) muscle fibers
  D) synovial fluid
  E) ligaments
  Ans: B

 

 

30. Site where hematopoiesis occurs is the:
  A) capillaries
  B) bone marrow
  C) cartilage
  D) liver
  E) periosteum
  Ans: B

 

 

31. What is the combining form that refers to the thigh bone?
  A) fibul/o
  B) rachi/o
  C) humor/o
  D) femor/o
  E) patell/o
  Ans: D

 

 

32. What is the type of fracture in which the bone has injured another organ, such as a broken rib piercing a lung, called?
  A) closed
  B) impacted
  C) complicated
  D) incomplete
  E) compound
  Ans: C

 

 

33. What is the surgical procedure to relieve symptoms of a ruptured disc?
  A) open reduction
  B) sequestrectomy
  C) synovectomy
  D) laminectomy
  E) bursectomy
  Ans: D

 

 

34. All of the following are bones of the vertebral column EXCEPT:
  A) atlas
  B) axis
  C) thoracic
  D) cervical
  E) pubic
  Ans: E

 

 

35. What is the term that refers to the shaft of a long bone?
  A) myeloblast
  B) epiphysis
  C) osteocyte
  D) periosteum
  E) diaphysis
  Ans: E

 

 

36. What progressive, autoimmune, neuromuscular disorder is characterized by severe muscle weakness and progressive fatigue?
  A) myalgia
  B) hypertrophy
  C) myasthenia gravis
  D) myosclerosis
  E) leiomyoma
  Ans: C

 

 

37. What is the surgical procedure to repair a joint?
  A) tenorrhaphy
  B) arthroplasty
  C) fasciectomy
  D) carpectomy
  E) myoplasty
  Ans: B

 

 

38. Which term describes a slipping or subluxation of a vertebrae?
  A) spondylitis
  B) lordosis
  C) spondylolisthesis
  D) kyphosis
  E) none of the above
  Ans: C

 

 

39. What is the bone of the upper arm called?
  A) femur
  B) humerus
  C) tibia
  D) radius
  E) ulna
  Ans: B

 

 

40. Fibrosis of connective tissue in skin, fascia, muscle, or joint capsule that prevents normal mobility is:
  A) ganglion cyst
  B) osteophyte
  C) adenofibroma
  D) fibromyoma
  E) contracture
  Ans: E

 

 

41. What is a segment of necrosed bone called?
  A) crepitation
  B) rickets
  C) sequestrum
  D) rachitis
  E) necropsy
  Ans: C

 

 

42. The plural form of pelvis is:
  A) pelvic
  B) pelvicular
  C) pelvex
  D) pelvaces
  E) pelves
  Ans: E

 

 

43. Two main divisions of the skeleton are the axial and the ___________ skeleton:
  A) articular
  B) vertebral
  C) peripheral
  D) cephalic
  E) appendicular
  Ans: E

 

 

44. What is the type of fracture called when a bone breaks and splinters into pieces?
  A) greenstick
  B) comminuted
  C) impacted
  D) hairline
  E) compression
  Ans: B

 

 

45. All of the following are true about the femur EXCEPT:
  A) longest bone in the body
  B) strongest bone in the body
  C) bone of the lower leg
  D) articulates with hip bone
  E) known as thigh bone
  Ans: C

 

 

Use the following to answer questions 46-57:

 

Combining Forms

Match the combining forms with their meanings.

ankyl/o

arthr/o

cervic/o

chondr/o

cost/o

crani/o

lamin/o

lumb/o

my/o

myel/o

orth/o

oste/o

pelv/o

spondyl/o

ten/o

 

 

46. ribs
  Ans: cost/o

 

 

47. vertebrae (backbone)
  Ans: spondyl/o

 

 

48. pelvis
  Ans: pelv/o

 

 

49. stiffness; bent, crooked
  Ans: ankyl/o

 

 

50. joint
  Ans: arthr/o

 

 

51. neck; cervix uteri (neck of uterus)
  Ans: cervic/o

 

 

52. bone marrow; spinal cord
  Ans: myel/o

 

 

53. straight
  Ans: orth/o

 

 

54. bone
  Ans: oste/o

 

 

55. cartilage
  Ans: chondr/o

 

 

56. muscle
  Ans: my/o

 

 

57. tendon
  Ans: ten/o

 

 

Use the following to answer questions 58-75:

 

Medical Vocabulary

Match the medical words with their definitions.

ankylosis

arthrocentesis

arthroscopy

carpal tunnel syndrome

contracture

crepitation

Ewing sarcoma

gout

herniated disk

kyphosis

lordosis

myasthenia gravis

Paget disease

rheumatoid arthritis

rotator cuff injuries

scoliosis

sequestrectomy

sequestrum

strain

torticollis

total hip arthroplasty

 

 

58. Immobility of a joint
  Ans: ankylosis

 

 

59. Pain or numbness resulting from compression of wrist canal through which the tendons and nerve pass
  Ans: carpal tunnel syndrome

 

 

60. Fibrosis of connective tissue in skin, fascia, muscle, or joint capsule that prevents normal mobility
  Ans: contracture

 

 

61. Grating sound made by movement of bone ends rubbing together indicating joint destruction
  Ans: crepitation

 

 

62. Malignant tumor that develops from bone marrow; occurs most frequently in adolescent boys
  Ans: Ewing sarcoma

 

 

63. Hereditary metabolic disease that is a form of acute arthritis characterized by excessive uric acid in the blood and around the joints
  Ans: gout

 

 

64. Rupture of the nucleus pulposus between two vertebrae
  Ans: herniated disk

 

 

65. Skeletal disease affecting elderly people; also called osteitis deformans
  Ans: Paget disease

 

 

66. Chronic, systemic disease characterized by inflammatory changes in joints and related structures resulting in crippling deformities
  Ans: rheumatoid arthritis

 

 

67. Fragment of a necrosed bone that has become separated from surrounding tissue
  Ans: sequestrum

 

 

68. Increased curvature of the thoracic region of the vertebral column, leading to a humpback posture
  Ans: kyphosis

 

 

69. Abnormal sideward curvature of the spine, either to the left or to the right
  Ans: scoliosis

 

 

70. Autoimmune neuromuscular disorder characterized by severe muscular weakness and progressive fatigue
  Ans: myasthenia gravis

 

 

71. Damage incurred to the capsule of the shoulder joint that is reinforced by muscles and tendons
  Ans: rotator cuff injuries

 

 

72. Trauma to a muscle from overuse or excessive forcible stretch
  Ans: strain

 

 

73. Puncture of a joint space with a needle to remove fluid
  Ans: arthrocentesis

 

 

74. Visual examination of the interior of a joint performed by inserting an endoscope through a small incision
  Ans: arthroscopy

 

 

75. Replacement of the femur and acetabulum with metal components
  Ans: total hip arthroplasty

 

 

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Medical Terminology Simplified 4th Edition Gylys Masters Test Bank”

Your email address will not be published. Required fields are marked *