Sale!

Nutrition and Diet Therapy 5th Edition Lutz Przytulski Test Bank

$80.00 $12.99

Nutrition and Diet Therapy 5th Edition Lutz Przytulski Test Bank

ISBN-13: 978-0803622029

ISBN-10: 0803622023

 

Description

Nutrition and Diet Therapy 5th Edition Lutz Przytulski Test Bank

ISBN-13: 978-0803622029

ISBN-10: 0803622023

 

 

 

Be the best nurse you can be:

Nursing test banks are legit and very helpful. This test bank on this page can be downloaded immediately after you checkout today.

Here is the definition of nursing

Its true that you will receive the entire legit test bank for this book and it can happen today regardless if its day or night. We have made the process automatic for you so that you don’t have to wait.

We encourage you to purchase from only a trustworthy provider:

Our site is one of the most confidential websites on the internet. We maintain no logs and guarantee it. Our website is also encrypted with an SSL on the entire website which will show on your browser with a lock symbol. This means not a single person can view any information.

Have any comments or suggestions?

When you get your file today you will be able to open it on your device and start studying for your class right now.

Remember, this is a digital download that is automatically given to you after you checkout today.

Free Nursing Test Questions:

 

1. Fatalities have been associated with toxicity from:
  A) vitamins B12 and E
  B) vitamin B6 and folic acid
  C) vitamin C and niacin
  D) vitamins A and D

 

 

2. The deficiency disease associated with vitamin C is:
  A) beriberi
  B) night blindness
  C) pellagra
  D) scurvy

 

 

3. The alcoholic client often receives injections of ______ because of the frequent occurrence of deficient states associated with this disease.
  A) thiamin
  B) riboflavin
  C) folic acid
  D) vitamin B12

 

 

4. Ms. H is reluctant to take vitamin supplements and states that acidic foods upset her stomach. Which of the following foods could the nurse suggest as good sources of vitamin C?
  A) apples, grapes, and plums
  B) green peas, green beans, and peanuts
  C) cabbage, peppers, and white potatoes
  D) celery, carrots, and corn

 

 

5. Carotene is provitamin ______.
  A) A
  B) B12
  C) C
  D) D
  E) E

 

 

6. Which of the following vitamins are most likely to be destroyed by heat?
  A) A and E
  B) D and K
  C) ascorbic acid and folic acid
  D) riboflavin and niacin

 

 

7. The fat-soluble vitamins are A, ______, E, and K.

 

 

8. Night blindness is a result of vitamin ______ deficiency.

 

 

9. An adult’s RDA for vitamin C can be obtained from:
  A) 2 ounces of liver
  B) two slices of whole-wheat bread
  C) one large apple
  D) 1 cup of cooked broccoli

 

 

10. Which of the following are the best sources of preformed vitamin A?
  A) pork and whole-wheat bread
  B) navy and lima beans
  C) egg yolk and fortified milk
  D) fatty fish and cod liver oil

 

 

11. For which of the following vitamins is deficiency caused by a lack of a carrier to its absorption site?
  A) vitamin B6
  B) vitamin B12
  C) vitamin E
  D) vitamin K

 

 

12. A person at high risk of vitamin D deficiency does not drink milk and:
  A) takes cod liver oil daily
  B) does not go outside
  C) is fair-skinned
  D) has lactose intolerance

 

 

13. Milk is fortified with vitamin D. Which of the following statements is true?
  A) Milk normally does not contain the vitamin.
  B) The vitamin has been destroyed by pasteurization and therefore has been replaced.
  C) The body readily destroys vitamin DRemember, an ample supply is essential.
  D) Skim milk will maximize the availability of the vitamins to the body.

 

 

14. A dose 10 times the RDA for a vitamin is called a:
  A) megadose
  B) prophylactic dose
  C) toxic dose
  D) tolerable upper intake level

 

 

15. The deficiency disease of adults which is associated with vitamin D is:
  A) pernicious anemia
  B) beriberi
  C) xerophthalmia
  D) osteomalacia

 

 

16. In analyzing a client’s intake, the nurse keeps in mind the need for a daily source of:
  A) vitamin A
  B) vitamin B12
  C) vitamin C
  D) vitamin K

 

 

17. Which of the following vitamins provides an important pulmonary barrier against air pollution?
  A) A
  B) C
  C) E
  D) folic acid

 

 

18. Which of the following foods are the best sources of carotene?
  A) grapes, apples, and peas
  B) cranberries, celery, and corn
  C) squash, broccoli, and apricots
  D) limes, blueberries, and cherries

 

 

19. Which of the following foods are the best sources of thiamin?
  A) cabbage and cauliflower
  B) eggs and milk
  C) liver and onions
  D) pork and whole-wheat bread

 

 

20. Persons who consume ethnic foods emphasizing corn but containing limited protein should be assessed carefully for adequacy of ______ intake.
  A) folic acid
  B) niacin
  C) riboflavin
  D) thiamin

 

 

21. Pyridoxine is the name for pharmaceutical ______.
  A) niacin
  B) riboflavin
  C) thiamin
  D) vitamin B6

 

 

22. The need for which of the following vitamins increases whenever the need for protein increases?
  A) riboflavin
  B) vitamin A
  C) vitamin C
  D) vitamin K

 

 

23. Nurse H assesses Baby C, who is 3 months old. In addition to 24 oz of commercial infant formula, Ms. C is giving the baby the prescribed multivitamin. She also has added cod liver oil to the infant’s diet. “It’s only a teaspoonful,” she said. In implementing care, the nurse’s action will be designed to:
  A) educate Ms. C as to safe amounts of vitamins for a child this age
  B) measure the infant carefully for progress notes
  C) obtain more formula for the infant from the community pantry
  D) teach Ms. C better hand-washing and formula-handling practices

 

 

24. The disease produced by a deficiency of thiamin is:
  A) beriberi
  B) night blindness
  C) pellagra
  D) scurvy

 

 

25. A glove-like dermatitis, diarrhea, and dementia are signs of:
  A) beriberi
  B) night blindness
  C) pellagra
  D) scurvy

 

 

26. An individual who consumes no dairy products is at increased risk for a deficiency of:
  A) folic acid
  B) riboflavin
  C) vitamin E
  D) vitamin A

 

 

27. Which of the following nutrients has the least risk of toxicity?
  A) carotene
  B) niacin
  C) vitamin A
  D) vitamin E

 

 

28. Which of the following vitamins is stored to the greatest extent in the body?
  A) thiamin
  B) riboflavin
  C) vitamin B12
  D) folic acid

 

 

29. Which of the following food-preparation practices is least likely to destroy the vitamin content of food?
  A) adding baking soda to peas to maintain their bright green color
  B) boiling water for 1 minute before adding vegetables
  C) cooking a citrus fruit compote
  D) storing grapefruit halves cut-side up overnight in the refrigerator

 

 

30. Lack of vitamin B12 or impairment of its metabolism causes the disease:
  A) osteomalacia
  B) tetany
  C) pernicious anemia
  D) Wernicke’s encephalopathy

 

 

31. The World Health Organization recommends that in developing countries, clients with measles should receive supplemental vitamin:
  A) A
  B) D
  C) E
  D) K

 

 

32. The amino acid tryptophan serves as a provitamin for:
  A) folic acid
  B) niacin
  C) riboflavin
  D) vitamin K

 

 

33. Which of the following organs provides the final step in the activation of vitamin D?
  A) adrenal gland
  B) kidney
  C) liver
  D) skin

 

 

34. Deficiency of which of the following vitamins produces signs related to weakened blood vessels and the breakdown of collagen?
  A) niacin
  B) riboflavin
  C) vitamin C
  D) vitamin B12

 

 

35. Which of the following foods are the best sources of vitamin K?
  A) asparagus, broccoli, and Brussels sprouts
  B) grapefruit, oranges, and tomatoes
  C) green peas, green beans, and carrots
  D) prunes, raisins, and dried apricots

 

 

36. Ms. M is in charge of an intensive care unit. One topic she includes in her orientation for new nurses is the importance of ______ supplementation when a client with alcoholism is given intravenous glucose.
  A) vitamin B12
  B) folic acid
  C) riboflavin
  D) thiamin

 

 

37. The RDAs specify fortified foods or supplements as the source of ______ for persons 50 years of age and older.
  A) biotin
  B) thiamin
  C) vitamin B6
  D) vitamin B12

 

 

38. The RDAs specify fortified foods or supplements as the source of ______ for women capable of becoming pregnant.
  A) ascorbic acid
  B) cyanocobalamin
  C) folic acid
  D) pyridoxine

 

 

39. Cyanocobalamin is the pharmaceutical name for ______.
  A) vitamin A
  B) vitamin E
  C) folic acid
  D) vitamin B12

 

 

40. If a healthy person desires to take vitamin supplements, the best choice is a(n):
  A) expensive, specialty product
  B) pharmaceutical multivitamin at the RDA dosage
  C) selection of individual vitamins
  D) variety of vitamins with the doses dependent on how the person feels that day

 

 

41. Which of the following statements is not true of vitamins?
  A) They provide energy.
  B) They cannot substitute for one another readily.
  C) They become part of the structure of the body.
  D) They are needed in small amounts for normal metabolism, growth, and maintenance.

 

 

42. Which of the following clients should be particularly monitored for risk of vitamin D deficiency?
  A) infants receiving vitamin supplements
  B) formula-fed infants who gain excessive weight
  C) dark-skinned breast-fed infants
  D) infants living in southern climates

 

 

43. Which of the following forms of orange juice would present the greatest risk of vitamin depletion?
  A) fresh home-squeezed
  B) close-dated ready-to-serve juice
  C) juice reconstituted from frozen
  D) concentrate stored frozen for 2 weeks

 

 

44. The RDA for vitamin C for smokers is ______ milligrams more than that for nonsmokers.

 

 

45. Ascorbic acid is the pharmaceutical name for ______.
  A) vitamin A
  B) vitamin E
  C) folic acid
  D) vitamin C

 

 

46. Which of the following vitamins are antioxidants?
  A) provitamin A, C, and E
  B) thiamin, riboflavin, and niacin
  C) B6, folic acid, and B12
  D) C, D, and K

 

 

47. Which of the following groups has the highest AI for vitamin D?
  A) infants, children, and adolescents
  B) adults 18 to 50 years of age
  C) adults 50 to 70 years of age
  D) adults over 70 years of age

 

 

48. Which of the following are the best sources of vitamin E?
  A) liver and bacon
  B) vegetable oil and whole grains
  C) carrots, squash, and apricots
  D) melon, strawberries, and cabbage

 

 

49. Phytonadione is the pharmaceutical preparation of which one of the following vitamins?
  A) E
  B) K
  C) niacin
  D) thiamin

 

 

50. Synthesis in the body contributes to a person’s supply of which of the following vitamins?
  A) A and E
  B) C and folic acid
  C) riboflavin and niacin
  D) D and K

 

 

51. Which of the following statements is true of scurvy in the United States?
  A) It is unknown outside of the northern states.
  B) Diagnosis is often delayed due to its infrequent occurrence.
  C) Commercial food-processing errors are involved in many cases.
  D) It has not been seen since the 19th century.

 

 

52. To facilitate absorption of vitamin K, meals containing sources of it should also provide at least some:
  A) carbohydrate
  B) fat
  C) fiber
  D) protein
  E) water

 

 

53. An individual who began taking a multivitamin preparation now is concerned because her urine following the dose is bright yellow. This is likely due to the ______ content of the medication.
  A) carotene
  B) riboflavin
  C) thiamin
  D) vitamin C

 

 

 

Answer Key

 

1. D
2. D
3. A
4. C
5. A
6. C
7. D
8. A
9. D
10. C
11. B
12. B
13. A
14. A
15. D
16. C
17. C
18. C
19. D
20. B
21. D
22. A
23. A
24. A
25. C
26. B
27. A
28. C
29. B
30. C
31. A
32. B
33. B
34. C
35. A
36. D
37. D
38. C
39. D
40. B
41. C
42. C
43. B
44. 35
45. D
46. A
47. D
48. B
49. B
50. D
51. B
52. B
53. B

 

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Nutrition and Diet Therapy 5th Edition Lutz Przytulski Test Bank”

Your email address will not be published. Required fields are marked *