Sale!

Principles of Anatomy and Physiology 13th Edition Tortora Derrickson Test Bank

$80.00 $12.99

Principles of Anatomy and Physiology 13th Edition Tortora Derrickson Test Bank

ISBN-13: 978-0470565100

ISBN-10: 0470565101

 

Description

Principles of Anatomy and Physiology 13th Edition Tortora Derrickson Test Bank

ISBN-13: 978-0470565100

ISBN-10: 0470565101

 

 

 

Be the best nurse you can be:

Nursing test banks are legit and very helpful. This test bank on this page can be downloaded immediately after you checkout today.

Here is the definition of nursing

Its true that you will receive the entire legit test bank for this book and it can happen today regardless if its day or night. We have made the process automatic for you so that you don’t have to wait.

We encourage you to purchase from only a trustworthy provider:

Our site is one of the most confidential websites on the internet. We maintain no logs and guarantee it. Our website is also encrypted with an SSL on the entire website which will show on your browser with a lock symbol. This means not a single person can view any information.

Have any comments or suggestions?

When you get your file today you will be able to open it on your device and start studying for your class right now.

Remember, this is a digital download that is automatically given to you after you checkout today.

Free Nursing Test Questions:

Package Title: Testbank

Course Title: pap13

Chapter Number: 17

 

 

Question type: Multiple Choice

 

 

1) Olfactory receptors are found

 

  1. a) throughout the nasal cavity.
  2. b) only in the superior portion of the nasal cavity.
  3. c) only in the inferior portion of the nasal cavity.
  4. d) from the vestibule to the pharynx.
  5. e) only in the mid-nasal ridges.

 

Answer: b

 

Difficulty: Easy

Learning Objective 1: 17.1 Describe the olfactory receptors and the neural pathway for olfaction.

Learning Objective 2: 17.1.1 Describe the structure of the olfactory receptors and other cells involved in olfaction.

Section Reference 1: 17.1 Olfaction: Sense of Smell

 

 

2) The smell receptors that actually bind the odorants and begin signal transduction are located on

 

  1. a) olfactory hairs.
  2. b) glial cells.
  3. c) basal stem cells.
  4. d) Bowman’s glands.
  5. e) gustatory receptor cells.

 

Answer: a

 

Difficulty: Medium

Learning Objective 1: 17.1 Describe the olfactory receptors and the neural pathway for olfaction.

Learning Objective 2: 17.1.1 Describe the structure of the olfactory receptors and other cells involved in olfaction.

Section Reference 1: 17.1 Olfaction: Sense of Smell

 

 

3) These cells provide physical support, nourishment and electrical insulation for olfactory receptors cells.

 

  1. a) Dendritic cells
  2. b) Glial cells
  3. c) Basal stem cells
  4. d) Bowman’s glands
  5. e) Supporting cells

 

Answer: e

 

Difficulty: Medium

Learning Objective 1: 17.1 Describe the olfactory receptors and the neural pathway for olfaction.

Learning Objective 2: 17.1.1 Describe the structure of the olfactory receptors and other cells involved in olfaction.

Section Reference 1: 17.1 Olfaction: Sense of Smell

 

 

4) Adaptation of the olfactory sense to the continued presentation of an odorant

 

  1. a) occurs rapidly.
  2. b) increases sensitivity to that odorant.
  3. c) occurs slowly.
  4. d) does not occur.
  5. e) enhances gustation.

 

Answer: a

 

Difficulty: Medium

Learning Objective 1: 17.1 Describe the olfactory receptors and the neural pathway for olfaction.

Learning Objective 2: 17.1.1 Describe the structure of the olfactory receptors and other cells involved in olfaction.

Section Reference 1: 17.1 Olfaction: Sense of Smell

 

 

5) The olfactory tract

 

  1. a) projects directly to the primary olfactory cortex and to the limbic system and hypothalamus.
  2. b) conducts impulses directly to the thalamus.
  3. c) contains only motor neurons.
  4. d) receives information from the taste buds.
  5. e) consists of the olfactory and vestibulocochlear nerves.

 

Answer: a

 

Difficulty: Medium

Learning Objective 1: 17.1 Describe the olfactory receptors and the neural pathway for olfaction.

Learning Objective 2: 17.1.1 Describe the structure of the olfactory receptors and other cells involved in olfaction.

Section Reference 1: 17.1 Olfaction: Sense of Smell

 

 

6) These receptor cells provide for the sense of taste.

 

  1. a) Olfactory hair cells
  2. b) Pacinian corpuscles
  3. c) Basal stem cells
  4. d) Hair cells
  5. e) Gustatory cells

 

Answer: e

 

Difficulty: Medium

Learning Objective 1: 17.2 Describe the structure of gustatory receptors and the neural pathway for gustation.

Section Reference 1: 17.2 Gustation: Sense of Taste

 

 

7) Taste buds are found on

 

  1. a) the epiglottis.
  2. b) the pharynx.
  3. c) the soft palate.
  4. d) both epiglottis and pharynx.
  5. e) All of these choices

 

Answer: e

 

Difficulty: Medium

Learning Objective 1: 17.2 Describe the structure of gustatory receptors and the neural pathway for gustation.

Section Reference 1: 17.2 Gustation: Sense of Taste

 

 

8) Which of the following types of papillae do NOT contain taste buds?

 

  1. a) Vallate
  2. b) Fungiform
  3. c) Foliate
  4. d) Filiform
  5. e) Circumvallate

 

Answer: d

 

Difficulty: Medium

Learning Objective 1: 17.2 Describe the structure of gustatory receptors and the neural pathway for gustation.

Section Reference 1: 17.2 Gustation: Sense of Taste

 

 

9) Which of the following nerves conducts impulses associated with the sense of gustation?

 

  1. a) Vestibulocochlear
  2. b) Oculomotor
  3. c) Vagus
  4. d) Trigeminal
  5. e) Spinal accessory

 

Answer: c

 

Difficulty: Medium

Learning Objective 1: 17.2 Describe the structure of gustatory receptors and the neural pathway for gustation.

Section Reference 1: 17.2 Gustation: Sense of Taste

 

 

10) Which is NOT considered an accessory structure of the eye?

 

  1. a) Eyelids
  2. b) Eyelashes
  3. c) Lacrimal apparatus
  4. d) Eyebrows
  5. e) Retina

 

Answer: e

 

Difficulty: Medium

Learning Objective 1: 17.3 Describe the structural and functional components of the eye and those of the vision pathway.

Learning Objective 2: 17.3.1 List and describe the accessory structures of the eye and the structural components of the eyeball.

Section Reference 1: 17.3 Vision

 

 

11) Which of the following is the space between the upper and lower eyelids?

 

  1. a) Palpebral fissure
  2. b) Levator palpebrae
  3. c) Lacrimal caruncle
  4. d) Lateral commissure
  5. e) Conjunctiva

 

Answer: a

 

Difficulty: Medium

Learning Objective 1: 17.3 Describe the structural and functional components of the eye and those of the vision pathway.

Learning Objective 2: 17.3.1 List and describe the accessory structures of the eye and the structural components of the eyeball.

Section Reference 1: 17.3 Vision

 

 

12) This is a thin mucous membrane that protects the inner aspect of the eyelids and the portion of the sclera covering the anterior surface of the eyeball.

 

  1. a) Palpebral fissure
  2. b) Conjunctiva
  3. c) Lateral commissure
  4. d) Cornea
  5. e) Choroid

 

Answer: b

 

Difficulty: Medium

Learning Objective 1: 17.3 Describe the structural and functional components of the eye and those of the vision pathway.

Learning Objective 2: 17.3.1 List and describe the accessory structures of the eye and the structural components of the eyeball.

Section Reference 1: 17.3 Vision

 

 

13) Infection of a sebaceous ciliary gland can result in

 

  1. a) blood shot eyes.
  2. b) inhibition of tear production.
  3. c) a sty.
  4. d) glaucoma.
  5. e) blindness.

 

Answer: c

 

Difficulty: Easy

Learning Objective 1: 17.3 Describe the structural and functional components of the eye and those of the vision pathway.

Learning Objective 2: 17.3.1 List and describe the accessory structures of the eye and the structural components of the eyeball.

Section Reference 1: 17.3 Vision

 

 

Question type: Essay

 

 

14) List the cells, structures, and fluids that light must pass through to reach the photoreceptor cells.

 

Answer:

 

Difficulty: Medium

Learning Objective 1: 17.3 Describe the structural and functional components of the eye and those of the vision pathway.

Learning Objective 2: 17.3.1 List and describe the accessory structures of the eye and the structural components of the eyeball.

Section Reference 1: 17.3 Vision

Solution: Cornea, Aqueous humor, Pupil, Lens, Vitreous humor, Ganglion cells, Bipolar cells, Photoreceptor cells.

 

 

Question type: Multiple Choice

 

 

15) Which is the correct order in the flow of tears?

 

  1. a) Lacrimal gland, lacrimal sac, lacrimal duct, superior or inferior lacrimal canal, nasolacrimal duct, nasal cavity
  2. b) Lacrimal gland, lacrimal duct, superior or inferior lacrimal canal, nasolacrimal duct, lacrimal sac, nasal cavity
  3. c) Lacrimal gland, lacrimal duct, nasolacrimal duct, superior or inferior lacrimal canal, lacrimal sac, nasal cavity
  4. d) Lacrimal gland, lacrimal duct, superior or inferior lacrimal canal, lacrimal sac, nasolacrimal duct, nasal cavity
  5. e) Lacrimal gland, lacrimal sac, nasolacrimal duct, superior or inferior lacrimal canal, lacrimal duct, nasal cavity

 

Answer: d

 

Difficulty: Medium

Learning Objective 1: 17.3 Describe the structural and functional components of the eye and those of the vision pathway.

Learning Objective 2: 17.3.1 List and describe the accessory structures of the eye and the structural components of the eyeball.

Section Reference 1: 17.3 Vision

 

 

16) How many extrinsic eye muscles are responsible for moving each eye?

 

  1. a) 10
  2. b) 12
  3. c) 6
  4. d) 4
  5. e) 20

 

Answer: c

 

Difficulty: Easy

Learning Objective 1: 17.3 Describe the structural and functional components of the eye and those of the vision pathway.

Learning Objective 2: 17.3.1 List and describe the accessory structures of the eye and the structural components of the eyeball.

Section Reference 1: 17.3 Vision

 

 

17) This is the transparent layer on the anterior of the eyeball through which the iris can be observed.

 

  1. a) Retina
  2. b) Choroid
  3. c) Sclera
  4. d) Ciliary body
  5. e) Cornea

 

Answer: e

 

Difficulty: Easy

Learning Objective 1: 17.3 Describe the structural and functional components of the eye and those of the vision pathway.

Learning Objective 2: 17.3.1 List and describe the accessory structures of the eye and the structural components of the eyeball.

Section Reference 1: 17.3 Vision

 

 

18) The main function of this structure is to regulate the amount of light entering the eyeball through the pupil.

 

  1. a) Retina
  2. b) Cornea
  3. c) Iris
  4. d) Choroid
  5. e) Ciliary muscle

 

Answer: c

 

Difficulty: Easy

Learning Objective 1: 17.3 Describe the structural and functional components of the eye and those of the vision pathway.

Learning Objective 2: 17.3.1 List and describe the accessory structures of the eye and the structural components of the eyeball.

Section Reference 1: 17.3 Vision

 

 

19) The lens is made of layers of proteins called

 

  1. a) choroids.
  2. b) ciliary bodies.
  3. c) crystallins.
  4. d) cones.
  5. e) rods.

 

Answer: c

 

Difficulty: Easy

Learning Objective 1: 17.3 Describe the structural and functional components of the eye and those of the vision pathway.

Learning Objective 2: 17.3.1 List and describe the accessory structures of the eye and the structural components of the eyeball.

Section Reference 1: 17.3 Vision

 

 

20) This lies between the lens and the retina.

 

  1. a) Vitreous chamber
  2. b) Anterior chamber
  3. c) Anterior cavity
  4. d) Cornea
  5. e) Aqueous humor

 

Answer: a

 

Difficulty: Easy

Learning Objective 1: 17.3 Describe the structural and functional components of the eye and those of the vision pathway.

Learning Objective 2: 17.3.1 List and describe the accessory structures of the eye and the structural components of the eyeball.

Section Reference 1: 17.3 Vision

 

 

21) This outer layer of dense connective tissue serves to protect the inner parts of the eyeball.

 

  1. a) Sclera
  2. b) Pupil
  3. c) Iris
  4. d) Cornea
  5. e) Retina

 

Answer: a

 

Difficulty: Easy

Learning Objective 1: 17.3 Describe the structural and functional components of the eye and those of the vision pathway.

Learning Objective 2: 17.3.1 List and describe the accessory structures of the eye and the structural components of the eyeball.

Section Reference 1: 17.3 Vision

 

 

22) This darkly pigmented structure reduces light reflection within the eyeball.

 

  1. a) Sclera
  2. b) Conjunctiva
  3. c) Iris
  4. d) Choroid
  5. e) Retina

 

Answer: d

 

Difficulty: Easy

Learning Objective 1: 17.3 Describe the structural and functional components of the eye and those of the vision pathway.

Learning Objective 2: 17.3.1 List and describe the accessory structures of the eye and the structural components of the eyeball.

Section Reference 1: 17.3 Vision

 

 

23) Which of the types of receptors listed below is primarily used for detecting light rays under bright light conditions?

 

  1. a) olfactory hair cells
  2. b) rods
  3. c) cones
  4. d) ganglion neurons
  5. e) amacrine cells

 

Answer: c

 

Difficulty: Easy

Learning Objective 1: 17.3 Describe the structural and functional components of the eye and those of the vision pathway.

Learning Objective 2: 17.3.3 Describe the processing of visual signals in the retina and the neural pathway for vision.

Section Reference 1: 17.3 Vision

 

 

24) The first step in the visual transduction process that occurs in the retina is

 

  1. a) activation of amacrine cells.
  2. b) absorption of scattered light by the pigmented epithelium.
  3. c) interruption of the dark current.
  4. d) absorption of light by photopigments.
  5. e) generation of action potentials in the optic nerve.

 

Answer: d

 

Difficulty: Hard

Learning Objective 1: 17.3 Describe the structural and functional components of the eye and those of the vision pathway.

Learning Objective 2: 17.3.3 Describe the processing of visual signals in the retina and the neural pathway for vision.

Section Reference 1: 17.3 Vision

 

 

25) Binocular vision

 

  1. a) gives better depth perception.
  2. b) provides more accurate color vision.
  3. c) is only seen in humans.
  4. d) occurs when one eye focuses on two separate objects.
  5. e) is all of these choices

 

Answer: a

 

Difficulty: Medium

Learning Objective 1: 17.3 Describe the structural and functional components of the eye and those of the vision pathway.

Learning Objective 2: 17.3.2 Discuss image formation by describing refraction, accommodation, and constriction of the pupil.

Section Reference 1: 17.3 Vision

 

 

26) When sound waves strike this structure, they cause it to vibrate back and forth.

 

  1. a) cochlea
  2. b) pinna
  3. c) tympanic membrane
  4. d) organ of Corti
  5. e) vestibulocochlear nerve

 

Answer: c

 

Difficulty: Easy

Learning Objective 1: 17.4 Describe the structural and functional components of the ear and those of the hearing and equilibrium pathways.

Learning Objective 2: 17.4.2 List the major events in the physiology of hearing.

Section Reference 1: 17.4 Hearing and Equilibrium

 

 

27) Which of the structures listed below converts vibrations in the endolymph into action potentials?

 

  1. a) macula
  2. b) pinna
  3. c) tympanic membrane
  4. d) organ of Corti
  5. e) cupula

 

Answer: d

 

Difficulty: Medium

Learning Objective 1: 17.4 Describe the structural and functional components of the ear and those of the hearing and equilibrium pathways.

Learning Objective 2: 17.4.2 List the major events in the physiology of hearing.

Section Reference 1: 17.4 Hearing and Equilibrium

 

 

28) Which of the following structures carries action potentials generated by sound transduction?

 

  1. a) vagus nerve
  2. b) basilar membrane
  3. c) tympanic membrane
  4. d) organ of Corti
  5. e) vestibulocochlear nerve

 

Answer: e

 

Difficulty: Easy

Learning Objective 1: 17.4 Describe the structural and functional components of the ear and those of the hearing and equilibrium pathways.

Learning Objective 2: 17.4.2 List the major events in the physiology of hearing.

Section Reference 1: 17.4 Hearing and Equilibrium

 

 

29) Which of the following structures senses change in rotational acceleration of the head in order to help maintain dynamic equilibrium?

 

  1. a) cochlea
  2. b) semicircular canals
  3. c) maculae of the vestibule
  4. d) organ of Corti
  5. e) vestibulocochlear nerve

 

Answer: b

 

Difficulty: Easy

Learning Objective 1: 17.4 Describe the structural and functional components of the ear and those of the hearing and equilibrium pathways.

Learning Objective 2: 17.4.4 Describe the auditory and equilibrium pathways.

Section Reference 1: 17.4 Hearing and Equilibrium

 

 

30) Which of the labeled papilla houses 100–300 taste buds each?

 

  1. a) A
  2. b) B
  3. c) C
  4. d) D
  5. e) Both A and D

 

Answer: a

 

Difficulty: Medium

Learning Objective 1: 17.2 Describe the structure of gustatory receptors and the neural pathway for gustation.

Section Reference 1: 17.2 Gustation: Sense of Taste

 

 

31) Which of the labeled papilla have taste buds that degenerate in early childhood?

 

  1. a) A
  2. b) B
  3. c) C
  4. d) D
  5. e) Both B and C

 

Answer: d

 

Difficulty: Medium

Learning Objective 1: 17.2 Describe the structure of gustatory receptors and the neural pathway for gustation.

Section Reference 1: 17.2 Gustation: Sense of Taste

 

 

32) Which of the labeled papilla are mushroom-shaped elevations that can contain about five taste buds each?

 

  1. a) A
  2. b) B
  3. c) C
  4. d) D
  5. e) All of these choices

 

Answer: b

 

Difficulty: Medium

Learning Objective 1: 17.2 Describe the structure of gustatory receptors and the neural pathway for gustation.

Section Reference 1: 17.2 Gustation: Sense of Taste

 

 

33) This is a thin protective mucous membrane composed of stratified squamous epithelium with numerous goblet cells.

 

  1. a) A and B
  2. b) B and D
  3. c) C and A
  4. d) D and C
  5. e) B and E

 

Answer: a

 

Difficulty: Medium

Learning Objective 1: 17.3 Describe the structural and functional components of the eye and those of the vision pathway.

Learning Objective 2: 17.3.1 List and describe the accessory structures of the eye and the structural components of the eyeball.

Section Reference 1: 17.3 Vision

 

 

34) This secretes a fluid that keeps the eyelids from sticking to each other.

 

  1. a) D
  2. b) E
  3. c) F
  4. d) G
  5. e) None of these choices

 

Answer: b

 

Difficulty: Medium

Learning Objective 1: 17.3 Describe the structural and functional components of the eye and those of the vision pathway.

Learning Objective 2: 17.3.1 List and describe the accessory structures of the eye and the structural components of the eyeball.

Section Reference 1: 17.3 Vision

 

 

35) Where is the lacrimal caruncle?

 

  1. a) A
  2. b) B
  3. c) C
  4. d) F
  5. e) None of these choices

 

Answer: e

 

Difficulty: Medium

Learning Objective 1: 17.3 Describe the structural and functional components of the eye and those of the vision pathway.

Learning Objective 2: 17.3.1 List and describe the accessory structures of the eye and the structural components of the eyeball.

Section Reference 1: 17.3 Vision

 

 

36) Where is the optic nerve?

 

  1. a) C
  2. b) D
  3. c) E
  4. d) F
  5. e) None of these choices

 

Answer: d

 

Difficulty: Easy

Learning Objective 1: 17.3 Describe the structural and functional components of the eye and those of the vision pathway.

Learning Objective 2: 17.3.1 List and describe the accessory structures of the eye and the structural components of the eyeball.

Section Reference 1: 17.3 Vision

 

 

37) Where is the choroid?

 

  1. a) F
  2. b) E
  3. c) D
  4. d) G
  5. e) H

 

Answer: b

 

Difficulty: Medium

Learning Objective 1: 17.3 Describe the structural and functional components of the eye and those of the vision pathway.

Learning Objective 2: 17.3.1 List and describe the accessory structures of the eye and the structural components of the eyeball.

Section Reference 1: 17.3 Vision

 

 

38) Where is the sclera?

 

  1. a) F
  2. b) E
  3. c) D
  4. d) G
  5. e) H

 

Answer: c

 

Difficulty: Medium

Learning Objective 1: 17.3 Describe the structural and functional components of the eye and those of the vision pathway.

Learning Objective 2: 17.3.1 List and describe the accessory structures of the eye and the structural components of the eyeball.

Section Reference 1: 17.3 Vision

 

 

39) What contains aqueous humor?

 

  1. a) A
  2. b) G
  3. c) H
  4. d) F
  5. e) D

 

Answer: b

 

Difficulty: Medium

Learning Objective 1: 17.3 Describe the structural and functional components of the eye and those of the vision pathway.

Learning Objective 2: 17.3.1 List and describe the accessory structures of the eye and the structural components of the eyeball.

Section Reference 1: 17.3 Vision

 

 

40) Where is the ciliary body?

 

  1. a) A
  2. b) B
  3. c) C
  4. d) H
  5. e) F

 

Answer: d

 

Difficulty: Medium

Learning Objective 1: 17.3 Describe the structural and functional components of the eye and those of the vision pathway.

Learning Objective 2: 17.3.1 List and describe the accessory structures of the eye and the structural components of the eyeball.

Section Reference 1: 17.3 Vision

 

 

41) Which labeled structure is the blind spot of the eye?

 

  1. a) A
  2. b) B
  3. c) C
  4. d) G
  5. e) H

 

Answer: b

 

Difficulty: Medium

Learning Objective 1: 17.3 Describe the structural and functional components of the eye and those of the vision pathway.

Learning Objective 2: 17.3.1 List and describe the accessory structures of the eye and the structural components of the eyeball.

Section Reference 1: 17.3 Vision

 

 

42) Where is the bipolar cell layer?

 

  1. a) A
  2. b) B
  3. c) C
  4. d) D

 

Answer: b

 

Difficulty: Medium

Learning Objective 1: 17.3 Describe the structural and functional components of the eye and those of the vision pathway.

Learning Objective 2: 17.3.1 List and describe the accessory structures of the eye and the structural components of the eyeball.

Section Reference 1: 17.3 Vision

 

 

43) Where is the ganglion cell layer?

 

  1. a) A
  2. b) B
  3. c) C
  4. d) D

 

Answer: d

 

Difficulty: Medium

Learning Objective 1: 17.3 Describe the structural and functional components of the eye and those of the vision pathway.

Learning Objective 2: 17.3.1 List and describe the accessory structures of the eye and the structural components of the eyeball.

Section Reference 1: 17.3 Vision

 

 

44) Where is the outer synaptic layer?

 

  1. a) A
  2. b) B
  3. c) C
  4. d) D
  5. e) All of these choices

 

Answer: a

 

Difficulty: Medium

Learning Objective 1: 17.3 Describe the structural and functional components of the eye and those of the vision pathway.

Learning Objective 2: 17.3.1 List and describe the accessory structures of the eye and the structural components of the eyeball.

Section Reference 1: 17.3 Vision

 

 

45) Which figure illustrates farsightedness before it has been corrected?

 

  1. a) A
  2. b) B
  3. c) C
  4. d) D
  5. e) E

 

Answer: d

 

Difficulty: Medium

Learning Objective 1: 17.3 Describe the structural and functional components of the eye and those of the vision pathway.

Learning Objective 2: 17.3.2 Discuss image formation by describing refraction, accommodation, and constriction of the pupil.

Section Reference 1: 17.3 Vision

 

 

46) Which figure illustrates nearsightedness before it has been corrected?

 

  1. a) A
  2. b) B
  3. c) C
  4. d) D
  5. e) E

 

Answer: b

 

Difficulty: Medium

Learning Objective 1: 17.3 Describe the structural and functional components of the eye and those of the vision pathway.

Learning Objective 2: 17.3.2 Discuss image formation by describing refraction, accommodation, and constriction of the pupil.

Section Reference 1: 17.3 Vision

 

 

47) Which labeled step(s) represents regeneration of active photopigment?

 

  1. a) 1
  2. b) 2
  3. c) 3
  4. d) 4
  5. e) Both 1 and 3

 

Answer: d

 

Difficulty: Medium

Learning Objective 1: 17.3 Describe the structural and functional components of the eye and those of the vision pathway.

Learning Objective 2: 17.3.3 Describe the processing of visual signals in the retina and the neural pathway for vision.

Section Reference 1: 17.3 Vision

 

 

48) Which labeled step(s) represents bleaching of the photopigment?

 

  1. a) 1
  2. b) 2
  3. c) 3
  4. d) 4
  5. e) Both 2 and 4

 

Answer: b

 

Difficulty: Medium

Learning Objective 1: 17.3 Describe the structural and functional components of the eye and those of the vision pathway.

Learning Objective 2: 17.3.3 Describe the processing of visual signals in the retina and the neural pathway for vision.

Section Reference 1: 17.3 Vision

 

 

49) Where is the internal auditory canal?

 

  1. a) C
  2. b) D
  3. c) E
  4. d) F
  5. e) H

 

Answer: b

 

Difficulty: Medium

Learning Objective 1: 17.4 Describe the structural and functional components of the ear and those of the hearing and equilibrium pathways.

Learning Objective 2: 17.4.1 Describe the anatomy of the structures in the three main regions of the ear.

Section Reference 1: 17.4 Hearing and Equilibrium

 

 

50) This structure is a thin semi-transparent partition between the external auditory canal and the middle ear.

 

  1. a) K
  2. b) G
  3. c) J
  4. d) F
  5. e) E

 

Answer: a

 

Difficulty: Medium

Learning Objective 1: 17.4 Describe the structural and functional components of the ear and those of the hearing and equilibrium pathways.

Learning Objective 2: 17.4.1 Describe the anatomy of the structures in the three main regions of the ear.

Section Reference 1: 17.4 Hearing and Equilibrium

 

 

51) These are the auditory ossicles.

 

  1. a) A, B, C
  2. b) A, C, G
  3. c) A, B, J
  4. d) J, C, G
  5. e) C, D, G

 

Answer: c

 

Difficulty: Medium

Learning Objective 1: 17.4 Describe the structural and functional components of the ear and those of the hearing and equilibrium pathways.

Learning Objective 2: 17.4.1 Describe the anatomy of the structures in the three main regions of the ear.

Section Reference 1: 17.4 Hearing and Equilibrium

 

 

52) This portion of the inner ear is divided into three channels.

 

  1. a) C
  2. b) G
  3. c) H
  4. d) J
  5. e) None of these choices

 

Answer: b

 

Difficulty: Medium

Learning Objective 1: 17.4 Describe the structural and functional components of the ear and those of the hearing and equilibrium pathways.

Learning Objective 2: 17.4.1 Describe the anatomy of the structures in the three main regions of the ear.

Section Reference 1: 17.4 Hearing and Equilibrium

 

 

Question type: Essay

 

 

53) Explain the process by which smell sensations are sensed and perceived.

 

Answer:

 

Difficulty: Medium

Learning Objective 1: 17.1 Describe the olfactory receptors and the neural pathway for olfaction.

Learning Objective 2: 17.1.2 Outline the neural pathway for olfaction.

Section Reference 1: 17.1 Olfaction: Sense of Smell

Solution: Odorant molecules dissolve in mucus secreted by the olfactory epithelium and bind to receptors on olfactory hairs, triggering a generator potential in the olfactory receptor cells. In some cases the binding activates a G protein in the plasma membrane that activates adenylate cyclase that opens sodium ion channels. If the generator potential is above threshold, action potentials are generated in the axons of the olfactory receptor cells (first‑order neurons). These axons transmit impulses via cranial nerve I through the olfactory foramina of the cribiform plate and terminate in the olfactory bulbs, where they synapse with second‑order neurons. Axons from these neurons form the olfactory tracts, which transmit impulses to the olfactory area in the temporal lobe. Other important brain areas that receive impulses from the olfactory tracts include the limbic system, the hypothalamus, and the orbitofrontal area.

 

 

54) Emily was very ill with an upper respiratory infection. Her roommate gave her some chicken soup to make her feel better. Neither Emily nor her roommate realized that the soup was too hot to eat until after Emily put a spoonful in her mouth. Now Emily says she can’t taste anything. Why? When will she be able to taste again?

 

Answer:

 

Difficulty: Medium

Learning Objective 1: 17.2 Describe the structure of gustatory receptors and the neural pathway for gustation.

Section Reference 1: 17.2 Gustation: Sense of Taste

Solution: Emily probably already had trouble smelling her food because of her infection. The hot soup probably damaged her taste buds, especially the ones on the front and sides of her tongue. Those taste buds are more sensitive to sweetRemember,ur and salty tastes. The ones at the back of the tongue are sensitive to bitter tastes, and the ones in the throat are sensitive to umami tastes. The taste buds are epithelial tissues and should heal in a few days or so. When they do, Emily will be able to taste again.

 

 

55) List and briefly describe the three processes that are used by the eye to form a clear image of object on the retina.

 

Answer:

 

Difficulty: Medium

Learning Objective 1: 17.3 Describe the structural and functional components of the eye and those of the vision pathway.

Learning Objective 2: 17.3.2 Discuss image formation by describing refraction, accommodation, and constriction of the pupil.

Section Reference 1: 17.3 Vision

Solution: 1) Refraction involves bending light rays as they move through different media in the eye to eventually form a focused inverted image on the central fovea, 2) Accommodation of the lens for near/distance vision involves changing the shape of lens using the ciliary muscle to help focus light rays on retina, and 3) Constriction of pupil involves an ANS reflex that helps prevent scattering of light through edges of lens.

 

 

56) Deafness can occur for many reasons. Use your knowledge of the structure of the ear and the process of detecting sound, to propose a mechanism for how arthritis could cause deafness.

 

Answer:

 

Difficulty: Medium

Learning Objective 1: 17.4 Describe the structural and functional components of the ear and those of the hearing and equilibrium pathways.

Learning Objective 2: 17.4.2 List the major events in the physiology of hearing.

Section Reference 1: 17.4 Hearing and Equilibrium

Solution: Arthritis results when synovial joints are damaged and can no longer move freely. The joints between the ossicles, found in the middle ear, are synovial joints. If they became stiff from arthritis and their movements were limitedRemember,und waves striking the tympanic membrane would not be efficiently transferred to the oval window of the cochlea. Without that transmission, the fluid in the cochlea cannot move the hair cells on the organ of Corti. If those hair cells do not move, no impulses relaying information about sound can be generated.

 

 

57) Differentiate between static and dynamic equilibrium. Describe the inner ear structures involved in receiving and transducing sensations involved in maintaining both types of equilibria.

 

Answer:

 

Difficulty: Medium

Learning Objective 1: 17.4 Describe the structural and functional components of the ear and those of the hearing and equilibrium pathways.

Learning Objective 2: 17.4.3 Identify the receptor organs for equilibrium, and describe how they function.

Section Reference 1: 17.4 Hearing and Equilibrium

Solution: Static equilibrium is the maintenance of body position relative to gravity. Dynamic equilibrium is the maintenance of body position in response to movement. Hair cells in the maculae of the utricle and saccule bend are used to detect changes that help maintain static equilibrium. Hair cells in the cristae of semicircular ducts are used to detect changes involved in maintaining dynamic equilibrium.

 

 

Question type: Multiple Choice

 

 

58) Which part of the diagram contains the olfactory bulb neurons?

 

  1. a) A
  2. b) B
  3. c) E
  4. d) F
  5. e) H

 

Answer: a

 

Difficulty: Medium

Learning Objective 1: 17.1 Describe the olfactory receptors and the neural pathway for olfaction.

Learning Objective 2: 17.1.1 Describe the structure of the olfactory receptors and other cells involved in olfaction.

Section Reference 1: 17.1 Olfaction: Sense of Smell

 

 

59) Which part of the diagram contains the axons from olfactory bulb neurons?

 

  1. a) B
  2. b) G
  3. c) E
  4. d) F
  5. e) L

 

Answer: e

 

Difficulty: Medium

Learning Objective 1: 17.1 Describe the olfactory receptors and the neural pathway for olfaction.

Learning Objective 2: 17.1.1 Describe the structure of the olfactory receptors and other cells involved in olfaction.

Section Reference 1: 17.1 Olfaction: Sense of Smell

 

 

60) Where in the diagram is the cribriform plate located?

 

  1. a) B
  2. b) K
  3. c) C
  4. d) D
  5. e) E

 

Answer: a

 

Difficulty: Medium

Learning Objective 1: 17.1 Describe the olfactory receptors and the neural pathway for olfaction.

Learning Objective 2: 17.1.1 Describe the structure of the olfactory receptors and other cells involved in olfaction.

Section Reference 1: 17.1 Olfaction: Sense of Smell

 

 

61) Which structure in the diagram produces mucus?

 

  1. a) C
  2. b) A
  3. c) F
  4. d) G
  5. e) I

 

Answer: a

 

Difficulty: Medium

Learning Objective 1: 17.1 Describe the olfactory receptors and the neural pathway for olfaction.

Learning Objective 2: 17.1.1 Describe the structure of the olfactory receptors and other cells involved in olfaction.

Section Reference 1: 17.1 Olfaction: Sense of Smell

 

 

62) Which cells are the precursor cells of the olfactory receptors?

 

  1. a) F
  2. b) D
  3. c) C
  4. d) G
  5. e) I

 

Answer: b

 

Difficulty: Hard

Learning Objective 1: 17.1 Describe the olfactory receptors and the neural pathway for olfaction.

Learning Objective 2: 17.1.1 Describe the structure of the olfactory receptors and other cells involved in olfaction.

Section Reference 1: 17.1 Olfaction: Sense of Smell

 

 

63) Which of the cells in the diagram is a developing olfactory receptor?

 

  1. a) F
  2. b) D
  3. c) C
  4. d) E
  5. e) G

 

Answer: d

 

Difficulty: Medium

Learning Objective 1: 17.1 Describe the olfactory receptors and the neural pathway for olfaction.

Learning Objective 2: 17.1.1 Describe the structure of the olfactory receptors and other cells involved in olfaction.

Section Reference 1: 17.1 Olfaction: Sense of Smell

 

 

64) Which of the cells in the diagram are the first order neurons of the olfactory pathway?

 

  1. a) F
  2. b) D
  3. c) C
  4. d) E
  5. e) G

 

Answer: a

 

Difficulty: Medium

Learning Objective 1: 17.1 Describe the olfactory receptors and the neural pathway for olfaction.

Learning Objective 2: 17.1.1 Describe the structure of the olfactory receptors and other cells involved in olfaction.

Section Reference 1: 17.1 Olfaction: Sense of Smell

 

 

65) Which of the cells in the diagram provide physical support, nourishment and electrical insulation for the olfactory receptors?

 

  1. a) F
  2. b) D
  3. c) C
  4. d) E
  5. e) G

 

Answer: e

 

Difficulty: Medium

Learning Objective 1: 17.1 Describe the olfactory receptors and the neural pathway for olfaction.

Learning Objective 2: 17.1.1 Describe the structure of the olfactory receptors and other cells involved in olfaction.

Section Reference 1: 17.1 Olfaction: Sense of Smell

 

 

66) Which labeled structure in the diagram represents an odorant molecule?

 

  1. a) H
  2. b) G
  3. c) C
  4. d) J
  5. e) D

 

Answer: d

 

Difficulty: Easy

Learning Objective 1: 17.1 Describe the olfactory receptors and the neural pathway for olfaction.

Learning Objective 2: 17.1.1 Describe the structure of the olfactory receptors and other cells involved in olfaction.

Section Reference 1: 17.1 Olfaction: Sense of Smell

 

 

67) Which structure labeled in the diagram contains the receptors that bind the inhaled chemicals?

 

  1. a) H
  2. b) G
  3. c) I
  4. d) E
  5. e) L

 

Answer: c

 

Difficulty: Hard

Learning Objective 1: 17.1 Describe the olfactory receptors and the neural pathway for olfaction.

Learning Objective 2: 17.1.1 Describe the structure of the olfactory receptors and other cells involved in olfaction.

Section Reference 1: 17.1 Olfaction: Sense of Smell

 

 

68) Which structure in the diagram is a dendrite?

 

  1. a) H
  2. b) D
  3. c) G
  4. d) E
  5. e) L

 

Answer: a

 

Difficulty: Hard

Learning Objective 1: 17.1 Describe the olfactory receptors and the neural pathway for olfaction.

Learning Objective 2: 17.1.1 Describe the structure of the olfactory receptors and other cells involved in olfaction.

Section Reference 1: 17.1 Olfaction: Sense of Smell

 

 

69) Which structure in the diagram is the olfactory epithelium?

 

  1. a) C
  2. b) D
  3. c) G
  4. d) K
  5. e) F

 

Answer: d

 

Difficulty: Easy

Learning Objective 1: 17.1 Describe the olfactory receptors and the neural pathway for olfaction.

Learning Objective 2: 17.1.1 Describe the structure of the olfactory receptors and other cells involved in olfaction.

Section Reference 1: 17.1 Olfaction: Sense of Smell

 

 

70) Which cells in the diagram are the stem cells that develop into gustatory receptor cells?

 

  1. a) B
  2. b) C
  3. c) D
  4. d) G
  5. e) H

 

Answer: c

 

Difficulty: Medium

Learning Objective 1: 17.2 Describe the structure of gustatory receptors and the neural pathway for gustation.

Section Reference 1: 17.2 Gustation: Sense of Taste

 

 

71) Which cell in the diagram is the supporting cell?

 

  1. a) B
  2. b) C
  3. c) D
  4. d) G
  5. e) H

 

Answer: d

 

Difficulty: Easy

Learning Objective 1: 17.2 Describe the structure of gustatory receptors and the neural pathway for gustation.

Section Reference 1: 17.2 Gustation: Sense of Taste

 

 

72) Which of the following is the correct order for development of a functional gustatory receptor cell?

 

  1. a) A > B > C
  2. b) D > G > C
  3. c) G > C > D
  4. d) C > G > D
  5. e) G > D > C

 

Answer: b

 

Difficulty: Hard

Learning Objective 1: 17.2 Describe the structure of gustatory receptors and the neural pathway for gustation.

Section Reference 1: 17.2 Gustation: Sense of Taste

 

 

73) Which structure in the diagram has a single long microvillus projecting to the external surface through the taste pore?

 

  1. a) E
  2. b) C
  3. c) D
  4. d) G
  5. e) H

 

Answer: b

 

Difficulty: Medium

Learning Objective 1: 17.2 Describe the structure of gustatory receptors and the neural pathway for gustation.

Section Reference 1: 17.2 Gustation: Sense of Taste

 

 

74) Which structure in the diagram is an opening in the taste bud?

 

  1. a) A
  2. b) B
  3. c) C
  4. d) D
  5. e) G

 

Answer: a

 

Difficulty: Easy

Learning Objective 1: 17.2 Describe the structure of gustatory receptors and the neural pathway for gustation.

Section Reference 1: 17.2 Gustation: Sense of Taste

 

 

75) The plasma membrane of which structure in the diagram is the initiation site of taste transduction?

 

  1. a) F
  2. b) B
  3. c) D
  4. d) E
  5. e) G

 

Answer: b

 

Difficulty: Medium

Learning Objective 1: 17.2 Describe the structure of gustatory receptors and the neural pathway for gustation.

Section Reference 1: 17.2 Gustation: Sense of Taste

 

 

76) Which structure in the diagram are first-order sensory neurons?

 

  1. a) D
  2. b) B
  3. c) C
  4. d) E
  5. e) G

 

Answer: d

 

Difficulty: Medium

Learning Objective 1: 17.2 Describe the structure of gustatory receptors and the neural pathway for gustation.

Section Reference 1: 17.2 Gustation: Sense of Taste

 

 

77) Which structure in the diagram of a taste bud is a stratified squamous epithelial cell?

 

  1. a) H
  2. b) C
  3. c) D
  4. d) G
  5. e) F

 

Answer: a

 

Difficulty: Easy

Learning Objective 1: 17.2 Describe the structure of gustatory receptors and the neural pathway for gustation.

Section Reference 1: 17.2 Gustation: Sense of Taste

 

 

78) Which of the following layers of the developing embryo do the eyes develop from?

 

  1. a) endoderm
  2. b) mesoderm
  3. c) ectoderm
  4. d) more than one layer contributes
  5. e) none of these choices

 

Answer: c

 

Difficulty: Medium

Learning Objective 1: 17.5 Describe the development of the eyes and ears and the age-related changes that occur in the eyes and ears.

Learning Objective 2: 17.5.1 Describe the development of the eyes and the ears.

Section Reference 1: 17.5 Development of the Eyes and Ears

 

 

79) How many days after fertilization do the eyes begin to develop?

 

  1. a) 5
  2. b) 150
  3. c) 10
  4. d) 22
  5. e) 55

 

Answer: d

 

Difficulty: Easy

Learning Objective 1: 17.5 Describe the development of the eyes and ears and the age-related changes that occur in the eyes and ears.

Learning Objective 2: 17.5.1 Describe the development of the eyes and the ears.

Section Reference 1: 17.5 Development of the Eyes and Ears

 

 

80) During embryonic development, the lens of the eye develops directly from an invagination of the lens placodes called the

 

  1. a) optic groove.
  2. b) optic vesicle.
  3. c) optic stalk.
  4. d) prosencephalon.
  5. e) lens vesicle.

 

Answer: e

 

Difficulty: Hard

Learning Objective 1: 17.5 Describe the development of the eyes and ears and the age-related changes that occur in the eyes and ears.

Learning Objective 2: 17.5.1 Describe the development of the eyes and the ears.

Section Reference 1: 17.5 Development of the Eyes and Ears

 

 

81) During embryonic development, the first portion of the ear to develop is the

 

  1. a) middle ear.
  2. b) internal ear.
  3. c) external ear.
  4. d) bony labyrinth.
  5. e) membranous labyrinth.

 

Answer: b

 

Difficulty: Easy

Learning Objective 1: 17.5 Describe the development of the eyes and ears and the age-related changes that occur in the eyes and ears.

Learning Objective 2: 17.5.1 Describe the development of the eyes and the ears.

Section Reference 1: 17.5 Development of the Eyes and Ears

 

 

82) How many days after fertilization do the ears begin to develop?

 

  1. a) 5
  2. b) 150
  3. c) 10
  4. d) 22
  5. e) 55

 

Answer: d

 

Difficulty: Easy

Learning Objective 1: 17.5 Describe the development of the eyes and ears and the age-related changes that occur in the eyes and ears.

Learning Objective 2: 17.5.1 Describe the development of the eyes and the ears.

Section Reference 1: 17.5 Development of the Eyes and Ears

 

 

83) During embryonic development, the middle ear develops from a structure called the first

 

  1. a) pharyngeal pouch.
  2. b) pharyngeal cleft.
  3. c) otic placodes.
  4. d) otic vesicle.
  5. e) rhombencephalon.

 

Answer: a

 

Difficulty: Medium

Learning Objective 1: 17.5 Describe the development of the eyes and ears and the age-related changes that occur in the eyes and ears.

Learning Objective 2: 17.5.1 Describe the development of the eyes and the ears.

Section Reference 1: 17.5 Development of the Eyes and Ears

 

 

84) During embryonic development, the external ear develops from a structure called the first

 

  1. a) pharyngeal pouch.
  2. b) pharyngeal cleft.
  3. c) otic placodes.
  4. d) otic vesicle.
  5. e) rhombencephalon.

 

Answer: b

 

Difficulty: Medium

Learning Objective 1: 17.5 Describe the development of the eyes and ears and the age-related changes that occur in the eyes and ears.

Learning Objective 2: 17.5.1 Describe the development of the eyes and the ears.

Section Reference 1: 17.5 Development of the Eyes and Ears

 

 

85) Presbycusis refers to age-associated

 

  1. a) progressive loss of hearing in one ear.
  2. b) progressive loss of hearing in both ears.
  3. c) progressive loss of near-vision.
  4. d) otitis media.
  5. e) vertigo.

 

Answer: b

 

Difficulty: Medium

Learning Objective 1: 17.5 Describe the development of the eyes and ears and the age-related changes that occur in the eyes and ears.

Learning Objective 2: 17.5.2 Describe the age-related changes that occur in the eyes and ears.

Section Reference 1: 17.6 Aging and the Special Senses

 

 

86) Cataract leads to blindness due to

 

  1. a) loss of transparency of the lens.
  2. b) a high intraocular pressure.
  3. c) photophobia.
  4. d) scotoma.
  5. e) trachoma.

 

Answer: a

 

Difficulty: Medium

Learning Objective 1: 17.5 Describe the development of the eyes and ears and the age-related changes that occur in the eyes and ears.

Learning Objective 2: 17.5.2 Describe the age-related changes that occur in the eyes and ears.

Section Reference 1: 17.6 Aging and the Special Senses

 

 

87) Which of the following molecules is capable of detecting light rays that strike the photopigments in the retina?

 

  1. a) cGMP
  2. b) opsin portion of rhodopsin
  3. c) cis-retinal
  4. d) melanin
  5. e) retinal isomerase

 

Answer: c

 

Difficulty: Medium

Learning Objective 1: 17.3 Describe the structural and functional components of the eye and those of the vision pathway.

Learning Objective 2: 17.3.3 Describe the processing of visual signals in the retina and the neural pathway for vision.

Section Reference 1: 17.3 Vision

 

 

88) Which of the following statements accurately describes the changes in the membrane potential of a photoreceptor cell when light rays strike its photopigments?

 

  1. a) The photoreceptor cell undergoes rapid depolarization.
  2. b) The photoreceptor cell undergoes hyperpolarization.
  3. c) A graded potential proportional to the intensity of the light stimulus occurs in the photoreceptor cell.
  4. d) No changes in the membrane potential occur.
  5. e) The photoreceptor cell creates action potentials at a frequency proportional to the intensity of the light stimulus.

 

Answer: b

 

Difficulty: Hard

Learning Objective 1: 17.3 Describe the structural and functional components of the eye and those of the vision pathway.

Learning Objective 2: 17.3.3 Describe the processing of visual signals in the retina and the neural pathway for vision.

Section Reference 1: 17.3 Vision

 

 

89) The axons of the ganglion neurons of the retina terminate in the

 

  1. a) optic disk.
  2. b) optic chiasm.
  3. c) visual cortex of cerebrum.
  4. d) lateral geniculate nucleus of the thalamus.
  5. e) primary somatosensory area of cerebral cortex.

 

Answer: d

 

Difficulty: Hard

Learning Objective 1: 17.3 Describe the structural and functional components of the eye and those of the vision pathway.

Learning Objective 2: 17.3.3 Describe the processing of visual signals in the retina and the neural pathway for vision.

Section Reference 1: 17.3 Vision

 

 

90) Which sensory structure in the inner ear is capable of sensing rapid rotation of your head to the left?

 

  1. a) macula of the saccule
  2. b) macule of the utricle
  3. c) crista of a semicircular duct
  4. d) organ of Corti
  5. e) None of these choices can sense angular acceleration.

 

Answer: c

 

Difficulty: Medium

Learning Objective 1: 17.4 Describe the structural and functional components of the ear and those of the hearing and equilibrium pathways.

Learning Objective 2: 17.4.3 Identify the receptor organs for equilibrium, and describe how they function.

Section Reference 1: 17.4 Hearing and Equilibrium

 

 

91) Which of the following are structures of the membranous labyrinth of the inner that are involved in dynamic and static equilibrium?

 

  1. a) vestibule
  2. b) saccule
  3. c) cochlear duct
  4. d) semicircular ducts
  5. e) More than one of the above is correct.

 

Answer: e

 

Difficulty: Hard

Learning Objective 1: 17.4 Describe the structural and functional components of the ear and those of the hearing and equilibrium pathways.

Learning Objective 2: 17.4.3 Identify the receptor organs for equilibrium, and describe how they function.

Section Reference 1: 17.4 Hearing and Equilibrium

 

 

92) Which of the following structures contains otoliths (ear stones)?

 

  1. a) macula of the saccule
  2. b) cupula of the crista
  3. c) tectorial membrane of the organ of Corti
  4. d) basilar membrane of the cochlear duct
  5. e) tympanic membrane

 

Answer: a

 

Difficulty: Medium

Learning Objective 1: 17.4 Describe the structural and functional components of the ear and those of the hearing and equilibrium pathways.

Learning Objective 2: 17.4.3 Identify the receptor organs for equilibrium, and describe how they function.

Section Reference 1: 17.4 Hearing and Equilibrium

 

 

93) The vestibular nuclei of the brainstem that control equilibrium receives sensory information from all the following areas EXCEPT the

 

  1. a) utricle and saccule.
  2. b) semicircular ducts.
  3. c) eyes
  4. d) proprioceptors in the neck muscles.
  5. e) nociceptors in the distal limbs.

 

Answer: e

 

Difficulty: Hard

Learning Objective 1: 17.4 Describe the structural and functional components of the ear and those of the hearing and equilibrium pathways.

Learning Objective 2: 17.4.4 Describe the auditory and equilibrium pathways.

Section Reference 1: 17.4 Hearing and Equilibrium

 

 

94) Nerve impulses for the sense of hearing are initiated in the spiral organ (organ of Corti) and then travel through the _________ to the _________.

 

  1. a) cochlear branch of cranial nerve VIII; pons
  2. b) cochlear branch of cranial nerve VIII; medulla oblongata
  3. c) vestibular branch of cranial nerve VIII; pons
  4. d) vestibular branch of cranial nerve VIII; medulla oblongata
  5. e) facial nerve; auditory cortex

 

Answer: b

 

Difficulty: Hard

Learning Objective 1: 17.4 Describe the structural and functional components of the ear and those of the hearing and equilibrium pathways.

Learning Objective 2: 17.4.4 Describe the auditory and equilibrium pathways.

Section Reference 1: 17.4 Hearing and Equilibrium

 

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Principles of Anatomy and Physiology 13th Edition Tortora Derrickson Test Bank”

Your email address will not be published. Required fields are marked *