Sale!

Sears and Zemanskys University Physics 13th Edition Young Freedman Ford Test Bank

$80.00 $12.99

Sears and Zemanskys University Physics 13th Edition Young Freedman Ford Test Bank

ISBN-13: 978-0321696861

ISBN-10: 0321696867

 

Description

Sears and Zemanskys University Physics 13th Edition Young Freedman Ford Test Bank

ISBN-13: 978-0321696861

ISBN-10: 0321696867

 

 

 

Be the best nurse you can be:

Nursing test banks are legit and very helpful. This test bank on this page can be downloaded immediately after you checkout today.

Here is the definition of nursing

Its true that you will receive the entire legit test bank for this book and it can happen today regardless if its day or night. We have made the process automatic for you so that you don’t have to wait.

We encourage you to purchase from only a trustworthy provider:

Our site is one of the most confidential websites on the internet. We maintain no logs and guarantee it. Our website is also encrypted with an SSL on the entire website which will show on your browser with a lock symbol. This means not a single person can view any information.

Have any comments or suggestions?

When you get your file today you will be able to open it on your device and start studying for your class right now.

Remember, this is a digital download that is automatically given to you after you checkout today.

Free Nursing Test Questions:

University Physics, 13e (Young/Freedman)

Chapter 32   Electromagnetic Waves

 

32.1   Conceptual Questions

 

1) A capacitor is hooked up to a resistor and an AC voltage source as shown in the figure. The output of the source is given by V(t) = V0 sin ωt. The plates of the capacitor are disks of radius R. Point P is directly between the two plates, equidistant from them and a distance R/2 from the center axis. At point P

 

  1. A) there is no magnetic field because there is no charge moving between the plates.
  2. B) there is a constant magnetic field.
  3. C) there is a time-varying magnetic field.

Answer:  C

Var: 1

 

2) Which one of the following lists is a correct representation of electromagnetic waves from longer wavelength to shorter wavelength?

  1. A) radio waves, infrared, microwaves, UV, visible, X-rays, gamma rays
  2. B) radio waves, UV, X-rays, microwaves, infrared, visible, gamma rays
  3. C) radio waves, microwaves, visible, X-rays, infrared, UV, gamma rays
  4. D) radio waves, microwaves, infrared, visible, UV, X-rays, gamma rays
  5. E) radio waves, infrared, X-rays, microwaves, UV, visible, gamma rays

Answer:  D

Var: 1

 

3) In an electromagnetic wave, the electric and magnetic fields are oriented such that they are

  1. A) parallel to one another and perpendicular to the direction of wave propagation.
  2. B) parallel to one another and parallel to the direction of wave propagation.
  3. C) perpendicular to one another and perpendicular to the direction of wave propagation.
  4. D) perpendicular to one another and parallel to the direction of wave propagation.

Answer:  C

Var: 1

 

4) If the magnetic field of an electromagnetic wave is in the +x-direction and the electric field of the wave is in the +y-direction, the wave is traveling in the

  1. A) xy-
  2. B) +z-direction.
  3. C) –z-direction.
  4. D) –x-
  5. E) –y-direction.

Answer:  C

Var: 1

 

5) An electromagnetic wave is propagating towards the west. At a certain moment the direction of the magnetic field vector associated with this wave points vertically up. The direction of the electric field vector of this wave is

  1. A) horizontal and pointing south.
  2. B) vertical and pointing down.
  3. C) horizontal and pointing north.
  4. D) vertical and pointing up.
  5. E) horizontal and pointing east.

Answer:  A

Var: 1

6) An electromagnetic wave propagates along the +y direction as shown in the figure. If the electric field at the origin is along the +z direction, what is the direction of the magnetic field?

  1. A) +z
  2. B) –z
  3. C) +y
  4. D) +x
  5. E) –x

Answer:  D

Var: 1

 

7) The energy per unit volume in an electromagnetic wave is

  1. A) equally divided between the electric and magnetic fields.
  2. B) mostly in the electric field.
  3. C) mostly in the magnetic field.
  4. D) all in the electric field.
  5. E) all in the magnetic field.

Answer:  A

Var: 1

8) If an electromagnetic wave has components Ey = E0 sin(kx – ωt) and Bz = B0 sin(kx – ωt), in what direction is it traveling?

  1. A) –x
  2. B) +x
  3. C) +y
  4. D) –y
  5. E) +z

Answer:  B

Var: 1

 

9) When an electromagnetic wave falls on a white, perfectly reflecting surface, it exerts a force F on that surface. If the surface is now painted a perfectly absorbing black, what will be the force that the same wave will exert on the surface?

  1. A) 4F
  2. B) 2F
  3. C) F
  4. D) F/2
  5. E) F/4

Answer:  D

Var: 1

 

32.2   Problems

 

1) Given that the wavelengths of visible light range from 400 nm to 700 nm, what is the highest frequency of visible light? (c = 3.0 x 108 m/s)

  1. A) 3.1 × 108Hz
  2. B) 7.5 × 1014Hz
  3. C) 2.3 × 1020Hz
  4. D) 4.3 × 1014Hz
  5. E) 5.0 × 108Hz

Answer:  B

Var: 1

 

 

2) The magnitude of the electric field at a point P for a certain electromagnetic wave is 570 N/C. What is the magnitude of the magnetic field for that wave at P? (c = 3.0 x 108 m/s)

  1. A) 2.91 µT
  2. B) 1.90 µT
  3. C) 1.10 µT
  4. D) 1.41 µT
  5. E) 2.41 µT

Answer:  B

Var: 1

3) The magnitude of the magnetic field at point P for a certain electromagnetic wave is 2.12 μT. What is the magnitude of the electric field for that wave at P? (c = 3.0 x 108 m/s)

  1. A) 636 N/C
  2. B) 745 N/C
  3. C) 5.23 µN/C
  4. D) 6.36 µN/C
  5. E) 7.45 µN/C

Answer:  A

Var: 1

 

4) If the electric field and magnetic field of an electromagnetic wave are given by E = E0 sin(kxωt) and B = B0 sin(kx ωt), and if the value of E0 is 51 µV/m, what is the value of B0? (c = 3.0 x 108 m/s)

  1. A) 1.7 × 1014T
  2. B) 1.7 × 103T
  3. C) 1.7 × 10-14T
  4. D) 1.7 × 104T
  5. E) 1.7 × 10-13T

Answer:  E

Var: 1

 

5) A planar electromagnetic wave is propagating in the +x direction. At a certain point P and at a given instant, the electric field of the wave is given by  = (0.082 V/m) ĵ. What is the magnetic vector of the wave at the point P at that instant? (c = 3.0 x 108 m/s)

  1. A) 0.27 nT
  2. B) -0.27 nT
  3. C) 0.27 nT ĵ
  4. D) 6.8 nT
  5. E) -6.8 nT ĵ

Answer:  A

Var: 1

 

6) If the z-component of the magnetic field of an electromagnetic wave traveling in the +x direction through vacuum obeys the equation Bz(x, t) = (1.25 μT) cos[(3800 m-1)x –  (1.14  × 10-12 rad/s)t], what is the largest that the y component of the electric field can be? (c = 3.0 x 108 m/s)

  1. A) 375 N/C
  2. B) 4.17 × 10-15N/C
  3. C) 3.75 × 108N/C
  4. D) 4.17 × 10-9N/C
  5. E) 1.25 × 106N/C

Answer:  A

Var: 1

 

7) The y component of the electric field of an electromagnetic wave traveling in the +x direction through vacuum obeys the equation Ey = (375 N/C) cos[kx – (2.20 × 1014 rad/s)t]. What is the wavelength of this electromagnetic wave? (c = 3.0 x 108 m/s)

  1. A) 0.272 µm
  2. B) 1.36 µm
  3. C) 2.72 µm
  4. D) 8.57 µm
  5. E) 17.1 µm

Answer:  D

Var: 1

 

8) The y-component of the electric field of an electromagnetic wave traveling in the +x direction through vacuum obeys the equation Ey = (375 N/C) cos[kx – (2.20 × 1014 rad/s)t]. (c = 3.0 x 108 m/s)

(a) What is the largest that the x-component of the wave can be?

(b) What is the largest that the z-component of the wave can be?

Answer:  (a) zero     (b) 1.25 µT

Var: 1

9) A planar electromagnetic wave is propagating in the +x direction. At a certain point P and at a given instant, the electric field of the wave is given by  = (0.082 V/m) ĵ. What is the Poynting vector at the point P at that instant? (c = 3.0 x 108 m/s, μ0 = 4π × 10-7 T ∙ m/A, ε0 = 8.85 × 10-12 C2/N ∙ m2)

  1. A) 18 µW/m2î
  2. B) -18 µW/m2î
  3. C) 9.0 µW/m2î
  4. D) -9.0 µW/m2 î
  5. E) -18 µW/m2

Answer:  A

Var: 1

 

 

10) The magnitude of the Poynting vector of a planar electromagnetic wave has an average value of 0.724 W/m2. What is the maximum value of the magnetic field in the wave? (c = 3.0 x 108 m/s, μ0 = 4π × 10-7 T ∙ m/A, ε0 = 8.85 × 10-12 C2/N ∙ m2)

  1. A) 77.9 nT
  2. B) 55.1 nT
  3. C) 38.9 nT
  4. D) 108 nT
  5. E) 156 nT

Answer:  A

Var: 1

 

11) The magnitude of the Poynting vector of a planar electromagnetic wave has an average value of 0.939 W/m2. The wave is incident upon a rectangular area, 1.5 m by 2.0 m, at right angles. How much total electromagnetic energy falls on the area during 1.0 minute? (c = 3.0 x 108 m/s, μ0 = 4π × 10-7 T ∙ m/A, ε0 = 8.85 × 10-12 C2/N ∙ m2)

  1. A) 170 J
  2. B) 210 J
  3. C) 250 J
  4. D) 300 J
  5. E) 340 J

Answer:  A

Var: 1

12) The magnetic field of an electromagnetic wave has a peak value of 5.0 × 10-10 T. What is the intensity of the wave? (c = 3.0 x 108 m/s, c = 3.00 × 108 m/s, μ0 = 4π × 10-7 T ∙ m/A, ε0 = 8.85 × 10-12 C2/N ∙ m2)

  1. A) 1.0 × 10-13W/m2
  2. B) 1.5 × 10-5W/m2
  3. C) 3.0 × 10-5W/m2
  4. D) 2.0 × 10-13W/m2
  5. E) 7.5 × 105W/m2

Answer:  C

Var: 1

 

13) A sinusoidal electromagnetic wave in vacuum delivers energy at an average rate of 5.00 µW/m2.  What are the amplitudes of the electric and magnetic fields of this wave? (c = 3.0 x 108 m/s, μ0 = 4π × 10-7 T ∙ m/A, ε0 = 8.85 × 10-12 C2/N ∙ m2)

Answer:  Emax = 0.0614 V/m, Bmax = 0.205 nT

Var: 1

 

 

14) If the intensity of an electromagnetic wave is 80 MW/m2, what is the amplitude of the magnetic field of this wave? (c = 3.0 x 108 m/s, μ0 = 4π × 10-7 T ∙ m/A, ε0 = 8.85 × 10-12 C2/N ∙ m2)

  1. A) 0.82 mT
  2. B) 0.33 µT
  3. C) 10 T
  4. D) 14 T
  5. E) 0.58 mT

Answer:  A

Var: 1

 

15) A laser with a power of 1.0 mW has a beam radius of 1.0 mm. What is the peak value of the electric field in that beam? (c = 3.0 x 108 m/s, μ0 = 4π × 10-7 T ∙ m/A, ε0 = 8.85 × 10-12 C2/N ∙ m2)

  1. A) 490 V/m
  2. B) 840 V/m
  3. C) 65 V/m
  4. D) 120 V/m
  5. E) 22 V/m

Answer:  A

Var: 1

16) If a beam of electromagnetic radiation has an intensity of 120 W/m2, what is the maximum value of the electric field? (c = 3.0 x 108 m/s, μ0 = 4π × 10-7 T ∙ m/A, ε0 = 8.85 × 10-12 C2/N ∙ m2)

  1. A) 1.5 kV/m
  2. B) 1.0 µT
  3. C) 1.0 µV/m
  4. D) 0.30 kV/m
  5. E) 0.0032 V/m

Answer:  D

Var: 1

 

17) Near the earth the intensity of radiation from the sun is 1.35 kW/m2. What volume of space in this region contains 1.0 J of electromagnetic energy? (c = 3.0 x 108 m/s, μ0 = 4π × 10-7 T ∙ m/A, ε0 = 8.85 × 10-12 C2/N ∙ m2)

  1. A) 4.5 x 10-6m3
  2. B) 3300 m3
  3. C) 7.4 x 10-4m3
  4. D) 1400 m3
  5. E) 220,000 m3

Answer:  E

Var: 1

 

18) An electromagnetic wave has a peak electric field of 3.0 kV/m. What is the intensity of the wave? (c = 3.0 x 108 m/s, μ0 = 4π × 10-7 T ∙ m/A, ε0 = 8.85 × 10-12 C2/N ∙ m2)

  1. A) 24 kW/m2
  2. B) 12 kW/m2
  3. C) 8.0 kW/m2
  4. D) 4.0 kW/m2

Answer:  B

Var: 1

19) An 800-kHz radio signal is detected at a point 4.5 km distant from a transmitter tower. The electric field amplitude of the signal at that point is 0.63 V/m. Assume that the signal power is radiated uniformly in all directions and that radio waves incident upon the ground are completely absorbed. What is the magnetic field amplitude of the signal at that point? (c = 3.0 x 108 m/s, μ0 = 4π × 10-7 T ∙ m/A, ε0 = 8.85 × 10-12 C2/N ∙ m2)

  1. A) 2.1 nT
  2. B) 1.7 nT
  3. C) 1.3 nT
  4. D) 2.5 nT
  5. E) 2.9 nT

Answer:  A

Var: 1

 

20) An 800-kHz radio signal is detected at a point 8.5 km distant from a transmitter tower. The electric field amplitude of the signal at that point is 0.90 V/m. Assume that the signal power is radiated uniformly in all directions and that radio waves incident upon the ground are completely absorbed. What is the average electromagnetic energy density at that point? (c = 3.0 x 108 m/s, μ0 = 4π × 10-7 T ∙ m/A, ε0 = 8.85 × 10-12 C2/N ∙ m2)

  1. A) 3.6 pJ/m3
  2. B) 5.1 pJ/m3
  3. C) 7.2 pJ/m3
  4. D) 10 pJ/m3
  5. E) 14 pJ/m3

Answer:  A

Var: 1

 

 

21) An 800-kHz radio signal is detected at a point 2.7 km distant from a transmitter tower. The electric field amplitude of the signal at that point is 0.36 V/m. Assume that the signal power is radiated uniformly in all directions and that radio waves incident upon the ground are completely absorbed. What is the intensity of the radio signal at that point? (c = 3.00 × 108 m/s, μ0 = 4π × 10-7 T ∙ m/A, ε0 = 8.85 × 10-12 C2/N ∙ m2)

  1. A) 170 µW/m2
  2. B) 240 µW/m2
  3. C) 340 µW/m2
  4. D) 120 µW/m2
  5. E) 86 µW/m2

Answer:  A

Var: 1

22) An 800-kHz radio signal is detected at a point 9.1 km distant from a transmitter tower. The electric field amplitude of the signal at that point is 0.440 V/m. Assume that the signal power is radiated uniformly in all directions and that radio waves incident upon the ground are completely absorbed. What is the average total power radiated by the transmitter? (c = 3.00 × 108 m/s, μ0 = 4π × 10-7 T ∙ m/A, ε0 = 8.85 × 10-12 C2/N ∙ m2)

  1. A) 0.27 MW
  2. B) 0.32 MW
  3. C) 0.38 MW
  4. D) 0.45 MW
  5. E) 0.50 MW

Answer:  A

Var: 1

 

23) A radiometer has two square vanes (each measuring 1.0 cm by 1.0 cm), attached to a light horizontal cross arm, and pivoted about a vertical axis through the center, as shown in the figure. The center of each vane is 6.0 cm from the axis. One vane is silvered and it reflects all radiant energy incident upon it. The other vane is blackened and it absorbs all incident radiant energy. An electromagnetic wave with an intensity of 0.30 kW/m2 is incident normally upon the vanes. What is the electromagnetic power absorbed by the blackened vane? (c = 3.00 × 108 m/s, μ0 = 4π × 10-7 T ∙ m/A, ε0 = 8.85 × 10-12 C2/N ∙ m2)

 

 

  1. A) 0.030 W
  2. B) 0.040 W
  3. C) 0.050 W
  4. D) 0.060 W
  5. E) 0.090 W

Answer:  A

Var: 1

24) A microwave oven operates with sinusoidal microwaves at a frequency of 2400 MHz. The height of the oven cavity is 25 cm and the base measures 30 cm by 30 cm. Assume that microwave energy is generated uniformly on the upper surface of the cavity and propagates directly downward toward the base. The base is lined with a material that completely absorbs microwave energy. The total microwave energy content of the cavity is 0.50 µJ. What is the amplitude of the electric field? (c = 3.00 × 108 m/s, μ0 = 4π × 10-7 T ∙ m/A, ε0 = 8.85 × 10-12 C2/N ∙ m2)

  1. A) 1600 V/m
  2. B) 1900 V/m
  3. C) 2200 V/m
  4. D) 2500 V/m
  5. E) 2800 V/m

Answer:  C

Var: 1

 

25) A microwave oven operates with sinusoidal microwaves at a frequency of 2400 MHz. The height of the oven cavity is 25 cm and the base measures 30 cm by 30 cm. Assume that microwave energy is generated uniformly on the upper surface of the cavity and propagates directly downward toward the base. The base is lined with a material that completely absorbs microwave energy. The total microwave energy content of the cavity is 0.50 µJ. What is the power output of the oven? (c = 3.00 × 108 m/s, μ0 = 4π × 10-7 T ∙ m/A, ε0 = 8.85 × 10-12 C2/N ∙ m2)

  1. A) 0.50 kW
  2. B) 0.55 kW
  3. C) 0.60 kW
  4. D) 0.65 kW
  5. E) 0.70 kW

Answer:  C

Var: 1

26) A microwave oven operates with sinusoidal microwaves at a frequency of 2400 MHz. The height of the oven cavity is 25 cm and the base measures 30 cm by 30 cm. Assume that microwave energy is generated uniformly on the upper surface of the cavity and propagates directly downward toward the base. The base is lined with a material that completely absorbs microwave energy. The total microwave energy content of the cavity is 0.50 µJ. What is the intensity of the microwave beam? (c = 3.00 × 108 m/s, μ0 = 4π × 10-7 T ∙ m/A, ε0 = 8.85 × 10-12 C2/N ∙ m2)

  1. A) 5.2 kW/m2
  2. B) 5.7 kW/m2
  3. C) 6.2 kW/m2
  4. D) 6.7 kW/m2
  5. E) 7.2 kW/m2

Answer:  D

Var: 1

 

27) A 7.5 × 1014 Hz laser emits a 7.7-μs pulse, 5.0 mm in diameter, with a beam energy density of 0.51 J/m3. What is the amplitude of the electric field of the emitted waves? (c = 3.00 × 108 m/s, μ0 = 4π × 10-7 T ∙ m/A, ε0 = 8.85 × 10-12 C2/N ∙ m2)

  1. A) 340 kV/m
  2. B) 480 kV/m
  3. C) 240 kV/m
  4. D) 150 kV/m
  5. E) 120 kV/m

Answer:  A

Var: 1

 

28) 28) A sinusoidal electromagnetic wave is propagating in vacuum. At a given point P and at a particular time, the electric field is in the +x direction and the magnetic field is in the –y direction.

(a) What is the direction of propagation of the wave?

(b) If the intensity of the wave at point P is 0.36 W/m2, what is the electric field amplitude at that point? (c = 3.00 × 108 m/s, μ0 = 4π × 10-7 T ∙ m/A, ε0 = 8.85 × 10-12 C2/N ∙ m2)

Answer:  (a) –z direction     (b) 16 V/m

Var: 50+

29) A very small source of light that radiates uniformly in all directions produces an electric field amplitude of 2.96 V/m at a point 33.0 m from the source. What is the power output from the source? (c = 3.00 × 108 m/s, μ0 = 4π × 10-7 T ∙ m/A, ε0 = 8.85 × 10-12 C2/N ∙ m2)

Answer:  159 W

Var: 50+

 

30) The average intensity of the sunlight in Miami, Florida, is 1.04 kW/m2. For surfaces on which the light is all absorbed, what is the average value of the radiation pressure due to this sunlight in Miami? (c = 3.00 × 108 m/s, μ0 = 4π × 10-7 T ∙ m/A, ε0 = 8.85 × 10-12 C2/N ∙ m2)

  1. A) 2.28 µPa
  2. B) 1.73 µPa
  3. C) 6.93 µPa
  4. D) 3.47 µPa
  5. E) 9.78 µPa

Answer:  D

Var: 1

 

 

31) The intensity of solar radiation near the earth is 1.4 kW/m2. What force is exerted by solar radiation impinging normally on a 5.0 m2 perfectly reflecting panel of an artificial satellite orbiting the earth? (c = 3.00 × 108 m/s, μ0 = 4π × 10-7 T ∙ m/A, ε0 = 8.85 × 10-12 C2/N ∙ m2)

  1. A) 14 kN
  2. B) 94 µN
  3. C) 140 µN
  4. D) 23 µN
  5. E) 47 µN

Answer:  E

Var: 1

32) The total electromagnetic power emitted by the sun is 3.8 × 1026 W. What is the radiation pressure on a totally absorbing satellite at the orbit of Mercury, which has an orbital radius of 5.8 × 1010 m? (c = 3.00 × 108 m/s, μ0 = 4π × 10-7 T ∙ m/A, ε0 = 8.85 × 10-12 C2/N ∙ m2)

  1. A) 30 µPa
  2. B) 0.30 µPa
  3. C) 0.030 µPa
  4. D) 300 µPa
  5. E) 3.0 µPa

Answer:  A

Var: 1

 

33) A 22.0-kg mirror with a surface area of 1.0 m2 and a 98% reflectivity is bombarded by light of average intensity 770.0 W/m2 at an angle of 30.0° to the normal of its surface. If the light has a duration of 0.60 s, how much does the velocity of the mirror change during that time? (c = 3.00 × 108 m/s, μ0 = 4π × 10-7 T ∙ m/A, ε0 = 8.85 × 10-12 C2/N ∙ m2)

  1. A) 120 nm/s
  2. B) 4.2 nm/s
  3. C) 3.6 nm/s
  4. D) 2.1 nm/s

Answer:  A

Var: 50+

 

34) A radiometer has two square vanes (1.0 cm by 1.0 cm), attached to a light horizontal cross arm, and pivoted about a vertical axis through the center, as shown in the figure. The center of each vane is 6.0 cm from the axis. One vane is silvered and it reflects all radiant energy incident upon it. The other vane is blackened and it absorbs all incident radiant energy. An electromagnetic wave with an intensity of 0.30 kW/m2 is incident normally upon the vanes. What is the radiation pressure on the blackened vane? (c = 3.00 × 108 m/s, μ0 = 4π × 10-7 T ∙ m/A, ε0 = 8.85 × 10-12 C2/N ∙ m2)

 

 

  1. A) 1.0 × 10-10 Pa
  2. B) 1.0 × 10-9 Pa
  3. C) 1.0 × 10-8 Pa
  4. D) 1.0 × 10-7 Pa
  5. E) 1.0 × 10-6 Pa

Answer:  E

Var: 1

 

35) A radiometer has two square vanes (1.0 cm by 1.0 cm), attached to a light horizontal cross arm, and pivoted about a vertical axis through the center, as shown in the figure. The center of each vane is 6.0 cm from the axis. One vane is silvered and it reflects all radiant energy incident upon it. The other vane is blackened and it absorbs all incident radiant energy. An electromagnetic wave with an intensity of 0.30 kW/m2 is incident normally upon the vanes. What is the torque due to radiation pressure on the vane assembly about the vertical axis? (c = 3.00 × 108 m/s, μ0 = 4π × 10-7 T ∙ m/A, ε0 = 8.85 × 10-12 C2/N ∙ m2)

 

 

  1. A) 2.4 × 10-12 N ∙ m
  2. B) 6.0 × 10-12 N ∙ m
  3. C) 1.2 × 10-11 N ∙ m
  4. D) 1.8 × 10-11 N ∙ m
  5. E) 2.4 × 10-11 N ∙ m

Answer:  B

Var: 1

 

36) A microwave oven operates with sinusoidal microwaves at a frequency of 2400 MHz. The height of the oven cavity is 25 cm and the base measures 30 cm by 30 cm. Assume that microwave energy is generated uniformly on the upper surface of the cavity and propagates directly downward toward the base. The base is lined with a material that completely absorbs microwave energy. The total microwave energy content of the cavity is 0.50 µJ. What magnitude force does the microwave beam exert on the base of the oven? (c = 3.00 × 108 m/s, μ0 = 4π × 10-7 T ∙ m/A, ε0 = 8.85 × 10-12 C2/N ∙ m2)

  1. A) 1.6 µN
  2. B) 2.0 µN
  3. C) 2.5 µN
  4. D) 3.0 µN
  5. E) 3.5 µN

Answer:  B

Var: 1

 

37) A totally absorbing surface having an area of 7.7 cm2 faces a small source of sinusoidal electromagnetic radiation that is 2.4 m away. At the surface, the electric field amplitude of the radiation is 84 V/m. (c = 3.00 × 108 m/s, μ0 = 4π × 10-7 T ∙ m/A, ε0 = 8.85 × 10-12 C2/N ∙ m2)

(a) What is the radiation pressure exerted on the surface?

(b) What is the total power output of the source, if it is assumed to radiate uniformly in all directions?

Answer:  (a) 0.031 µPa     (b) 680 W

Var: 1

 

38) A laser beam has a wavelength of 633 nm and a power of 0.500 mW spread uniformly over a circle 1.20 mm in diameter. This beam falls perpendicularly on a perfectly reflecting piece of paper having twice the diameter of the laser beam and a mass of 1.50 mg. (c = 3.00 × 108 m/s, μ0 = 4π × 10-7 T ∙ m/A, ε0 = 8.85 × 10-12 C2/N ∙ m2)

(a) What are the amplitudes of the electric and magnetic fields in this laser beam?

(b) What acceleration does the laser beam give to the paper?

Answer:  (a) 577 N/C, 1.92 µT     (b) 2.22 µm/s2

Var: 1

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Sears and Zemanskys University Physics 13th Edition Young Freedman Ford Test Bank”

Your email address will not be published. Required fields are marked *